blog

Fietsfeest

algemeen

Fietsfeest

In Amersfoort wordt het eerste fietsfeest gehouden. Een fietsfestijn voor jong en oud, langzaam en snel. Een feest op wielen. Kinderen fietsen de Berg op voor Kika, racefietsers strijden om de grote prijs van Amersfoort, e-bikers fietsen een duurzame fietstocht, mountainbikers volgen een behendigheid clinic, kinderen versieren hun fiets op het stadsplein, en nog veel meer.

Fietsen leeft. Het lijkt wel of het fietsen in Nederland uit de vanzelfsprekendheid komt waar het lang in heeft gezeten. En dat is een goede zaak. Fietsen krijgt een hogere status en dat is goed voor de fietsers, onze leefomgeving en voor onze omzet.

In alle dorpen

Nederland fietst en daar zijn we trots op. Daar kunnen we nog meer mee! Én dat zouden we nog veel meer moeten uitbuiten. Ik stel voor dat 2016 wordt uitgeroepen tot het jaar van de fietser. In alle steden en dorpen een fietsfeest. Handelsdelegaties die de hele wereld over fietsen. Vernieuwde fiscale mogelijkheden die het fietsgebruik stimuleren. Investeren in nieuwe fietsfaciliteiten.

Nu is het momentum om het fietsen naar een nog hoger plan te tillen. En dat komt goed uit want daarmee vangen we de dip op die we krijgen doordat het huidige fietsproject in 2016 stopt.

Ga zelf aan de slag

Dus ga aan de slag, zet iets in beweging. Pols uw gemeente, plaats een proefballonnetje op social media, kom uit je winkel, daag jezelf uit. Vier het fietsen!

Reageer op dit artikel