Grootschalige productie aluminium frames in Portugal

Bij Triangles Cycling Equipment in de Portugese stad Borralha zijn grote stappen gezet in de productie van aluminium frames. In oktober 2016 startte het bedrijf al met de productie van een kleine partij frames. Nu heeft de fabrikant de hoeveelheid verhoogd. Naast gewone frames kan het bedrijf ook meer complexe frames voor e-bikes produceren.
Delen:
Triangles verwacht in 2020 de volledige capaciteit te kunnen benutten. Foto Bike Europe

Vanaf het begin was dat een van de hoofddoelen van Triangles: de productie van frames voor e-bikes te combineren met die van hoogwaardige frames voor conventionele fietsen. “We verwachten dat e-bike frames 70 procent van onze totale jaarlijkse productie van 500.000 eenheden zullen uitmaken”, aldus Triangles Generaal Manager Luis Pedro. “We gaan ervan uit dat we de volledige productiecapaciteit in 2020 kunnen benutten.”

Begin van nieuw tijdperk in Europa

Volgens de oorspronkelijke planning van de drie Portugese Triangles investeerders Ciclo Fapril, Rodi en Miranda zou de aluminium framefabriek dit voorjaar volledig operationeel zijn. Dat doel is echter niet bereikt. GM Luis Pedro verklaart: “Dit is het begin van een nieuw tijdperk. Er was in Europa nauwelijks kennis beschikbaar over het produceren van aluminium fietsframes. Iedereen bij Triangles moest dit in de praktijk leren. We moeten nog steeds elke nieuwe medewerker die bij ons binnenkomt zelf trainen. Daarom zijn we begonnen met een kleine serie van relatief eenvoudige frames.”

Break-even in 2019

Pedro over de verwachte omzet in 2018: “Triangles gaat in 2018 een omzet van 3,4 miljoen euro genereren, het bedrijf zal quitte spelen in 2019.” Meer over Triangles en een update over het Portugal Bike Value-project is te lezen in de mei-editie van Bike Europe. Al in 2015 publiceerde Tweewieler berichten over interesse van de fietsindustrie voor productie in Portugal.