video

Klanten blij met heropening van Bikeshop 66

Winkel 754

Klanten blij met heropening van Bikeshop 66
Foto Bikeshop 66

Bikeshop 66 in Amsterdam is woensdag na zes weken weer opengegaan. Bekijk de video van de Amsterdamse zender AT5, waarin te zien is hoe blij buurtbewoners en klanten zijn dat de winkel weer open is. Eigenaar Theo van Lammeren werd overspoeld met bloemen en hartverwarmende reacties.

Bikeshop 66 werd gesloten omdat er 5 gestolen fietsen werden aangetroffen in de winkel. In de video geeft Theo van Lammeren toe dat hij door tijdgebrek de fietsen niet goed gecheckt heeft: “’Je ruilt meer in op goed vertrouwen en dat doe ik al veertig jaar. Ik kijk eerst naar een fiets en dan naar de klant, later als ik tijd heb ga ik het checken.” Dat die werkwijze niet meer kan, is hem nu wel duidelijk geworden. Volgens Theo en zijn vrouw Jacqueline gaan ze vanaf nu meer tijd steken in het checken van de fietsen: “Het systeem is heel goed, maar je moet er bovenop zitten, je moet er tijd voor hebben en het niet uitstellen.”

Vijf gestolen fietsen

In februari van dit jaar werden vijf gestolen fietsen aangetroffen in de zaak. Hierop besloot waarnemend burgemeester Van Aartsen Bikeshop 66 te sluiten. De sluiting viel zwaar bij Theo van Lammeren, hij viel vijf kilo af en de stress werd hem bijna te veel. Buurtbewoners vinden de maatregel van de burgemeester veel te ver gaan: “Dat leidt nergens naar, zo ga je niet met je burgers om. Ook al stonden er gestolen fietsen in de winkel, dan vind ik niet dat je iemands broodwinning moet ontnemen.”

Fietsen niet geregistreerd in DOR

De burgemeester liet de winkel sluiten nadat de politie had geconstateerd dat de eigenaar gestolen fietsen in zijn winkel had staan en veel tweedehands fietsen die niet stonden geregistreerd in het zogenoemde Digitaal Opkopers Register (DOR). De zaak kwam aan het rollen nadat een vrouw in de winkel haar eigen, eerder gestolen, fiets te koop kreeg aangeboden.

Bron: AT5

Reageer op dit artikel