video

VIDEO Fiets gemaakt van 30 skateboards

Winkel 1233

VIDEO Fiets gemaakt van 30 skateboards
De ReRide. Foto Oosting Design

Frank Oosting is gepassioneerd skateboarder, BMX-er én ontwerper. Voor zijn afstuderen maakte hij een functioneel ontwerp van afvalmateriaal. Het ontwerp ReRide, een stadsfiets gemaakt van 30 skateboards, is een combinatie van zijn passies.

De fiets ReRide was te zien tijdens de Dutch Design Week vorig jaar oktober in Eindhoven. Frank Oosting reageerde naar aanleiding van ons bericht over een fiets gemaakt van whiskyvaten. Frank is afgestudeerd als product designer op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Met zijn ontwerpbureau Oosting Design is hij bezig met een prototype dat in april a.s. zal uitkomen.

Volgens Frank Oosting is de ReRide een stadsfiets: “Het is een stadsfiets met BMX-onderdelen, dus geen BMX.” Frank staat open voor samenwerking met partijen uit de branche: “Bij het volgende model komen er twee houten delen die verbonden worden met stalen connectors. De stalen onderdelen wil ik graag uitbesteden zodat ik de focus op de houten delen kan leggen.” Hiervoor is hij op zoek naar een fabrikant.

Foto's

Reageer op dit artikel