nieuws

TrueBike wint Dutch Sports Innovation Award

Winkel 433

Tijdens de 16e editie van het Sport Innovatie Congres werd de Dutch Sports Innovation Award uitgereikt een TrueBike. Bas van Rens, founder van ontwikkelaar TrueKinetix, nam de prijs in ontvangst.

TrueBike wint Dutch Sports Innovation Award

De Dutch Sports Innovation Award is een stimuleringsprijs voor een innovatief en kansrijk product of dienst, gericht op topsport en/of recreatieve sport. Het gaat om producten of diensten die zo ver uitontwikkeld zijn, dat de marktwaarde en de impact op de sport en gezonde leefstijl duidelijk zijn. Een onafhankelijke jury koos dit jaar uit bijna 20 kandidaten drie finalisten. TrueKinetix werd met de TrueBike als winnaar gekozen. Hiermee wint het bedrijf een geldbedrag van 5.000 euro en communicatie-ondersteuning en advies ter waarde van 10.000 euro.

Outdoor gevoel nabootsen met krachtige motor

De TrueBike is een indoorfiets die de ‘outdoor feel’ beter nabootst door weerstand te bieden als je kracht zet en de fiets door te laten rollen als je geen kracht zet. Het grootste verschil met andere indoor trainingsfietsen is dat er geen gebruik wordt gemaakt van een vliegwiel. Deze is vervangen door een krachtige motor die met behulp van een gepatenteerd meetsysteem de weerstand op de pedalen regelt. De jury lichtte haar keuze als volgt toe: “Het idee biedt een grote vernieuwing in een al bestaande markt. De groeipotentie van de markt en de wijze van marktintroductie is goed onderbouwd. Het vertrouwen bestaat dat verdere groei van het concept ook in de toekomst mogelijk is naar aanpalende toepassingen en sectoren.”

Reageer op dit artikel