nieuws

Peperdure racers gestolen bij Merida Experience Center

Winkel 5186

Het Merida Experience Center in Apeldoorn heeft in de nacht van dinsdag 22 oktober op woensdag 23 oktober bezoek gehad van inbrekers. Er zijn zo’n twintig racefietsen met waardes tussen de 4.000 en 10.000 euro gestolen. De dieven maakten onder andere de beveiligingscamera’s onklaar.

Peperdure racers gestolen bij Merida Experience Center

De inbraak vond rond 3.00 uur ’s nachts plaats. Om in het pand te kunnen komen, werd een roldeur van het magazijn vernield en opengebroken. Vervolgens werden in korte tijd de showroom- en testfietsen meegenomen. Opvallend genoeg werd er veel moeite gedaan om de dure racefietsen uit de showroom op de eerste verdieping weg te halen. Het vermoeden bestaat dat de daders specifiek op zoek waren naar racefietsen uit het dure segment. Vergelijkbaar geprijsde mountainbikes en e-bikes hebben de inbrekers links laten liggen. Merida stelt dat deze werkwijze overeen komt met de verhalen in de media over bendes die bij fietsenzaken in korte tijd voor forse waardes aan fietsen buit maken.

Goed voorbereide actie, camera’s onklaar gemaakt

Ondanks dat de door het alarmsysteem gealarmeerde politie snel ter plaatse was, wisten de daders te ontkomen via een wandelpad aan de achterkant van het bedrijventerrein en een opengeknipt hek. Duidelijk is inmiddels dat de inbrekers goed voorbereid op pad gingen. Dat blijkt niet alleen uit de selectie van de ontvreemde fietsen, maar ook uit het feit dat op beelden van de beveiligingscamera’s rond 22.00 uur een persoon te zien was. Hij droeg donkere kleding en had een sjaal voor de mond. Met een lange stok en een kwast met verf smeerde hij de lens van de beveiligingscamera’s dicht.

Showroom inmiddels weer gevuld

Algemeen directeur Peter Koperdraad noemt het fijn dat Merida ook het populaire fietsmerk is van deze bezoekers, maar had liever gezien dat ze gewoon bij één van de dealers hadden gekocht. “We hebben hier alleen maar ellende van. Er is de nodige schade aan het gebouw ontstaan, mede door onze uitgebreide beveiligingsmaatregelen om diefstal te voorkomen. Maar gelukkig hebben we altijd een dubbele collectie, dus de showroom is alweer gevuld. De consumenten en dealers die we hier dagelijks mogen begroeten merken er dus niets van.”

Reageer op dit artikel