nieuws

Doe mee aan campagne fietsverlichting

Winkel 649

De intrede van de wintertijd is traditioneel hét uitgelezen moment om aandacht te vragen voor fietsverlichting. Je kunt zelf meedoen aan de campagne ‘Ik Val Op’ door gratis campagnematerialen te downloaden.

Doe mee aan campagne fietsverlichting

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat benadrukt samen met vele maatschappelijke organisaties, zoals BOVAG, Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, elk najaar weer het belang van goed werkende verlichting op de fiets. De dagen worden korter en forensen en scholieren fietsen zowel aan het begin als aan het einde van de dag in het donker. Goede verlichting is cruciaal voor de verkeersveiligheid, maar uit onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van de fietsers bij duisternis onvoldoende zichtbaar is in het verkeer. Onder jeugdige fietsers is het gebruik van fietsverlichting nóg minder gemeengoed.

Zelf materiaal downloaden

Met eigen posters en een keur aan digitale uitingen die je eenvoudig kunt downloaden, kun je in de winkel en de omgeving fietsers oproepen aandacht aan hun zichtbaarheid en eigen veiligheid te schenken. En uiteraard is jouw tweewielerbedrijf het aangewezen adres voor reparatie van de verlichting en verkoop van deugdelijke lampen.

Reageer op dit artikel