nieuws

Rydon komt met nieuwe solar-fietslamp

Winkel 632

Rydon komt met nieuwe solar-fietslamp

Batterij leeg, lampje kwijt, dynamo stuk. Met het korter worden van de dagen begint het gedoe met fietsverlichting weer. Met de nieuwste fietslamp op zonne-energie van het Nederlandse Rydon is dat gedoe voor 45 euro verleden tijd en heeft een fietser 50 uur licht in de duisternis.

De nieuwe fietslamp heeft een geïntegreerd zonnepaneel waarmee het zichzelf oplaadt. Batterijen hoeven dus nooit te worden vervangen. In 2014 bracht Rydon haar eerste fietsverlichting op de markt, de Rydon Pixio. Oprichter en eigenaar Hugo van de Watering: “We hebben heel veel geleerd van de feedback die we van gebruikers kregen op de Pixio. Op basis daarvan besloten we een geheel nieuwe fietsverlichting te ontwikkelen.”

Eenvoudige, robuuste en duurzame solar

Enkele jaren later is de nieuwe verlichting, simpel Rydon genaamd, nu verkrijgbaar. Het ontwerp is eenvoudig en oogt robuust, mede door de dikke metalen behuizing die in verschillende kleuren leverbaar is. Bovenop de Rydon zit het zonnepaneel, dat elk straaltje zonlicht omzet in energie en in de batterij stopt. Om de batterijen volledig op te laden, zijn vijf dagen met direct zonlicht nodig. Met een volle batterij heeft de fietser ruim 50 uur licht.

Batterij leeg? Fietser krijgt seintje

Met een roestvrijstalen klem en stevige schroef wordt de Rydon permanent op de fiets gemonteerd. Daarnaast is de Rydon voorzien van enkele slimme eigenschappen. Als de batterij onverhoopt begint leeg te raken, knippert er automatisch een LED knipperen. De fietser weet daarmee dat dat de verlichting moet worden opgeladen. Dit kan door de fiets in de zon te zetten of via de USB-poort. Verder is de fietslamp voorzien van een boost-functie, waarmee de lamp 400 Lumen aan licht levert. Op onverlichte wegen is er dan volop zicht.

 

Reageer op dit artikel