nieuws

Giant komt met goedkopere Revolt alu-gravelracer

Winkel 420

Giant komt met goedkopere Revolt alu-gravelracer

De Revolt gravel modellen van Giant werden vorig jaar geïntroduceerd. Het aanbod bestond aanvankelijk uit Advanced modellen, met carbon frames. Dit jaar wordt de Revolt-familie verder uitgebreid met een aluminium frame. Deze heeft veel van de technologieën die ook in de carbon modellen worden toegepast.

Door de nadruk op rijeigenschappen en veelzijdigheid zijn de Revolt-modellen interessant voor rijders die zoeken naar één fiets om zowel op de weg als in gravel en in het veld te rijden. In de Benelux biedt Giant twee modellen aan. De Revolt 0 (consumentenadviesprijs: 1.599 euro) en Revolt 1 (consumentenadviesprijs: 1.299 euro). In navolging van de Revolt Advanced heeft de nieuwe Revolt soortgelijke gravel-specifieke geometrie en features, maar nu uitgevoerd met een robuust en hoogwaardig aluminium frame.

D-vormige zadelpen geeft meer veerweg

Naast het ALUXX aluminium frame is de Revolt voorzien van diverse technologieën die de fiets breed inzetbaar maken. Zoals de D-Fuse zadelpen die is ontwikkeld met een karakteristieke D-vormige buisvorm, waarbij de achterzijde van de buis is afgeplat. Door de vorm en het gebruik van carbon levert deze zadelpen tot 12mm ‘veerweg’. Dit ontwerp verbetert de rijkwaliteit op ruiger terrein en minimaliseert vermoeidheid tijdens lange ritten.

Stuur vangt schokken en vibraties beter op

De Revolt 0 en Revolt 1 modellen zijn tevens voorzien van het Contact XR D-Fuse stuur, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van D-vormige buizen. Het stuur filtert schokken en vibraties beter weg, maar zorgt er ook voor dat er tijdens sprints en beklimmingen waarbij de renner uit het zadel moet meer stijfheid is. Het stuur biedt ook door de vorm extra comfort.

Geschikt voor brede banden en schijfremmen

Aan de voorzijde zorgt de Advanced-grade composite voorvork met OverDrive stuurbuis er voor dat de ondergrond efficiënt wordt gladgestreken. Het frame en de vork zijn ontworpen voor brede banden en schijfremmen. Alle Revolt modellen zijn standaard voorzien van Tubeless wielen en banden, met als voordeel een lagere rolweerstand, betere rijeigenschappen en minder kans op lek rijden.
Om de Revolt nog veelzijdiger te maken zijn alle modellen voorzien van geïntegreerde montagepunten voor dragers en spatborden. Zo kan de fiets eenvoudig aangepast worden naar ieders individuele rijstijl en voorkeur.

 

Reageer op dit artikel