nieuws

Basil start met fietsregenkleding

Winkel 980

Basil start met fietsregenkleding

Basil gaat het assortiment uitbreiden met fietsregenkleding. Op de Eurobike presenteert Basil een collectie met drie lijnen, van de basisserie tot een lijn speciaal ontwikkeld voor de forens. Uitgangspunt bij het ontwerp was dat het de regenjassen stijlvol zijn en er niet uitzien als een traditionele regenjas.

Alle items uit de collectie zijn ademend, waterdicht en stijlvol. Bij het ontwikkelen van de series is er speciaal aandacht besteed aan een goede pasvorm en maatopbouw. Daarnaast is de fietsregenkleding voorzien van hoogwaardige reflectie.

Scandinavisch design

De gebruikte materialen (T-Fabric) zijn zoveel mogelijk milieuvriendelijk, ‘fashionable matt’ met een hoog tactiel gevoel, en van hoge kwaliteit. De regenkleding is gemaakt van een matte stof en volgens Basil met een ‘stil Scandinavische design’, en ziet er stijlvol uit met mooie unikleuren en ton-sur-ton reflectie.

Basisserie Basil Hoga

De Comfort-serie Basil Hoga is de basisserie van Basil. De serie heeft een ademend vermogen van 5.000 MVP, met dito waterdicht vermogen (5.000 WP), DWR-coating, stretch en ton-sur-ton reflectie. Alle items worden geleverd in een pouch, kennen een uitgebreid maatsysteem en hebben een goede pasvorm gebaseerd op TNO-onderzoek. Tal van slimme innovaties zorgen voor optimaal gebruik tijdens het fietsen. “We zetten hiermee nieuwe maatstaven, durf ik wel te stellen. De prijs, kwaliteit én stijl zijn ongekend,” aldus Patrick Ebbeling, de man die bij Basil verantwoordelijk is voor Basil Cyclist rainwear.

Serie Basil Mosse

De lijn Basil Mosse is meer bedoeld voor gebruik in de stad en is de meest fashionable lijn. De serie bestaat uit parka’s (en bijpassende broeken) voor heren en dames, poncho’s en een stijlvolle trenchcoat. De Mosse-serie heeft dezelfde functionaliteiten als de Hoga-serie, zoals 5.000 WP/5.000 MVP, stretch en ton-sur-ton-reflectie.

Lijn voor de forens: Basil Skane

Basil-jpgDe Basil Skane serie is speciaal ontwikkeld voor de forens die het beste vraagt van fietsaccessoires. De T-Fabric 10.000 WP/10.000 MVP is two-way stretch, lichtgewicht, mag het onafhankelijk label dragen van Bluesign en is daarmee bewezen eco-vriendelijk. Uniek is de verstelbare capuchon die zorgt dat ook een helm gedragen kan worden onder de capuchon. Er is een dames- en herenjas ontworpen met een nauwsluitende pasvorm, zodat ook bij hoge snelheden de kleding aangesloten zit. Dankzij de 2-way stretch zal de regenkleding comfortabel zitten.

Selectieve distributie

In tegenstelling tot de overige Basil-collectie, zal de kleding selectief gedistribueerd worden. “Een beperkt aantal grossiers per land zal de lijn aan gaan bieden. Daarmee krijgt de fietsregenkleding de aandacht en zorg die het verdient”, aldus Marc Roelofsen, CEO van Basil.  “We hebben het over de grootste introductie van Basil ooit. Er komen 133 artikelen bij. Daarom hebben wij ook voorwaarden opgesteld voor de offline en online verkoop, zodat zaken als content, kwaliteit van het klantencontact en de consumentenervaring gewaarborgd zijn.”

Introductie op Basil stand op Eurobike

De nieuwe regenkleding wordt geïntroduceerd op de Eurobike die morgen start op 4 september 2019 in Friedrichshafen (D). Op de stand van Basil (Hal A4, nr 206) mocht Frank Holstein (Visual Merchandiser bij Basil) helemaal ‘losgaan’ en prachtige combinaties maken met de kleding en de andere Basil accessoires. “Het is prachtig om te zien, de kleding is an sich al een magneet in elke winkel, maar de combinatie met de andere accessoires maakt het helemaal next level”, aldus de enthousiaste Holstein.  De eerste series zullen begin december 2019 leverbaar zijn.

 

 

Reageer op dit artikel