nieuws

Urban Iki wint Red Dot Design award

Winkel 307

Urban Iki wint Red Dot Design award

Voor de vierde keer dit jaar mocht een afvaardiging van fietszitjesmerk Urban Iki een award in ontvangst nemen. In het iconische Red Dot Design Museum in de Duitse stad Essen namen Managing Director Ronald Scheppink en Business Development Manager Aron Scheppink op 8 juli namens het Urban Iki-team een Red Dot Product Design Award in ontvangst voor zowel het Urban Iki-voorzitje als het Urban Iki-achterzitje.

“Om twee jaar na de introductie van onze fietszitjes niet alleen een Rot Dot award in de categorie Product Design te mogen ontvangen, maar ook in de expositie ‘Design on stage’ van dit vooraanstaande Design Museum opgenomen te worden, is natuurlijk erg bijzonder. Met deze vierde award, zou je bijna denken dat het een vanzelfsprekendheid is. Maar als je hier rondkijkt naar niet alleen de winnende designs van alle grote multinationals, maar ook de eervolle vermeldingen van bijzondere ontwerpen en je ziet het niveau van design, dan kom je weer even met beide benen op de grond. Het is echt bijzonder om op het gebied als een van de winnaars uit de juryselectie te komen”, aldus Aron Scheppink.

Esthetiek Urban Iki spreekt jonge ouders aan

The Red Dot Awards worden al meer dan 60 jaar uitgereikt aan ontwerpen die uitblinken in design en innovatie. In 2019 werden door een internationale jury van ervaren design experts 5.500 producten beoordeeld. Criteria waar de producten hoofdzakelijk op beoordeeld worden zijn: niveau van innovatie, functionaliteit, kwaliteit, levensduur en ergonomie. Het jury-statement over de Urban Iki-voorstoel en achterstoel is positief. “Met zijn zachte vorm en frisse kleuren bereikt deze fietsstoel een esthetiek die jonge ouders aanspreekt. Het krijgt nog meer waarde met weloverwogen functionele functies, zoals de eenvoudige montage. Vanwege de vele kleurencombinaties kan het ook worden afgestemd op de persoonlijke smaak van de gebruiker.”

Positieve respons dealers tijdens Accell-première

Ronald Scheppink: “Het was een wervelend eerste halfjaar van 2019, mede door het winnen van vier belangrijke internationale prijzen. We werken natuurlijk met ons team, het team in Japan en al onze partners, distributeurs en dealers in Nederland en daarbuiten aan onze producten en het commerciële succes daarvan. Tijdens de Accell Première, die ook afgelopen dagen plaatsvond, hebben we weer contact kunnen hebben met veel van onze Urban Iki-dealers. Het enthousiasme dat zij hebben voor onze fietsstoeltjes draagt in de winkel bij aan het succes bij de consument. Al deze componenten zijn nodig om nu en in de toekomst verder te kunnen bouwen aan ons merk en onze producten. De awards zijn een bevestiging van het niveau dat we beoogd hebben. De positieve respons van dealers en consumenten zijn in waarde echter niet te evenaren.”

Reageer op dit artikel