nieuws

Smartwatch populairder sinds app-verbod op de fiets

Winkel 537

Fabrikanten van smartwatches doen goede zaken na de invoering van het appverbod op de fiets. In de eerste drie weken na de invoering van het verbod op 1 juli, is de populariteit van smartwatches op beslist.nl sterk toegenomen; met liefst 23,6%.

Smartwatch populairder sinds app-verbod op de fiets

Uit een analyse van het online winkelcentrum blijkt verder dat smartwatches langzamerhand een steeds belangrijke rol innemen binnen de horlogemarkt.
Wie nu nog appt, belt of simpelweg een mobiele telefoon vasthoudt tijdens het fietsen, riskeert een boete van 95 euro. De smartwatch is echter niet verboden, omdat deze niet in de hand vastgehouden wordt, maar wordt gedragen om de pols. Het geeft fietsers na het verbod, alsnog de mogelijkheid om tijdens het fietsen appjes te lezen. Daarnaast kan het ook worden gebruikt om nog even de agenda door te lopen of de weerberichten te bekijken.

Alternatief voor smartphone

In de weken voor de introductie van het appverbod was al een trend zichtbaar dat veel Nederlanders zich oriënteerden op de aanschaf van een smartwatch. Sinds het verbod daadwerkelijk van kracht is, nam de verkoop met maar liefst 23,6% toe. Dit is een opvallend sterke stijging voor een product, dat daarvoor bij een kleine groep liefhebbers populariteit genoot.

In onderstaande infographic wordt het verschil tussen het klassieke horloge en de smartwatch uitgelegd.

Infographic smartwatches vs klassieke horloges

 

Reageer op dit artikel