nieuws

Madone SL Disc; SLR voor een scherpere prijs

Winkel 1233

Madone SL Disc; SLR voor een scherpere prijs

Trek lanceert twee nieuwe fietsen die het prestatieniveau en design van de Madone SLR dankzij lagere prijzen voor meer mensen bereikbaar maken. De Madone SL 6 Disc en de Madone SL 7 Disc.

De nieuwe Madone SL-fietsen adopteren veel van de eigenschappen die tot dusver voorbehouden waren aan de topmodellen uit de SLR-lijn. Het frame en de voorvork van de Madone SL worden in dezelfde mal gemaakt als de SLR, dus deze zijn één op één vergelijkbaar qua vorm, aerodynamica en rijeigenschappen. Ook leent de Madone SL de IsoSpeed technologie in de bovenbuis voor extra demping.

Andere soort carbon

Het verschil zit hem in het carbon dat wordt gebruikt. Waar de SLR het superlichte en allerhoogste kwaliteit carbon gebruikt (OCLV 700), wordt bij de Madone SL OCLV 500 carbon gebruikt. Dit zorgt voor een betere balans tussen prijs en prestatie. Een ander verschil is dat de Madone SL met een traditioneel stuur en stuurpen is afgemonteerd. Door slimme kabelbegeleiding is Trek er in geslaagd de kabels mooi weg te werken en integreren in het frame, zodat de Madone SL er strak uit ziet.
Jordan Roessingh, product manager ROAD: ”Voor de nieuwe Madone SL-modellen was het streven om het hoogst mogelijke prestatieniveau binnen bereik van zoveel mogelijk fietsers te brengen, zonder voorbij te gaan aan datgene wat de Madone SLR nog altijd tot de ultieme racefiets maakt.”

Twee uitvoeringen: mechanisch en Di2

De nieuwe Madone SL Disc wordt door Trek in twee uitvoeringen aangeboden: de SL 6 Disc en SL 7 Disc. De Madone SL 6 Disc is uitgerust met de betrouwbare mechanische Ultegra aandrijving met hydraulische schijfremmen (R8020) en aerodynamische Bontrager Aeolus Comp 5 carbon wielen. De Madone SL 7 Disc heeft Ultegra Di2 aan boord met Aeolus Pro 5 carbon wielen, die iets lichter, stijver en aerodynamischer zijn.

De Trek Madone SL 6 Disc kost € 4.499, -. De Madone SL 7 Disc mag weg voor  € 5.999, -.

Reageer op dit artikel