nieuws

CUBE presenteert Litening C:68X

Winkel 1081

CUBE presenteert de Litening C:68X, die beschikbaar is in vier modellen. De fabrikant testte het design uitvoerig in de windtunnel. Met meer dan 1.000 berekeningen en simulaties heeft CUBE een frame gemaakt met 30% minder luchtweerstand. De consumentenprijzen starten vanaf €3.999.

CUBE presenteert Litening C:68X

De Litening C:68X is een complete fiets met meer dan alleen een aerodynamisch frame. Het volledig door de UCI goedgekeurde frameontwerp integreert kader, vork, stuurnok, stuur en zadelpen tot een geheel. Om het frontale oppervlak verder te reduceren, is gekozen voor de toepassing van schijfremmen. Door de interne kabeldoorvoer voor elektronisch schakelen is geen enkele kabel meer zichtbaar.

Stijfheid of flexibiliteit

Dankzij het volledig nieuwe, hoogwaardige C:68X-carbon staan gewicht, stijfheid en comfort op het hoogste niveau. Meer dan 155 individuele carbonlagen zijn zo op elkaar gelegd om stijfheid of juist flexibiliteit aan het materiaal toe te voegen, afhankelijk van het deel van het frame. Op deze manier wordt het carbon maximaal benut, wat de prestaties van deze racer enorm verbetert. En met een frame van minder dan 980 gram is de Litening C:68X een van de lichtste in zijn klasse. Er is voldoende ruimte vrijgehouden voor bidonhouders en banden tot 28 mm. De Litening is geschikt voor alle huidige meetsystemen om zo prestaties bij te kunnen houden.

Tour de France

Wil je de Litening C:68X in actie zien? De Belgische wielrengroep Wanty Gobert Cycling Group fietst de Tour de France met de gloednieuwe CUBE Litening C:68X.

Reageer op dit artikel