nieuws

Cube introduceert 2020-cyclocrossers

Winkel 690

Het seizoen moet nog beginnen, maar Cube is er op tijd bij. De eerste modellen uit de nieuwe collectie zijn namelijk nu al leverbaar. Het gaat om de Cube Cross Race en Cross Race Pro.

Cube introduceert 2020-cyclocrossers

De Cross Race is – zo stelt Cube – een wendbare, dynamische crosser die niet heeft ingeleverd op comfort. De afmontage is gericht op betrouwbaarheid en functionaliteit, met Shimano 105 voor de aandrijving, een carbon voorvork, Cube cross-wielen en een set X-One banden van Schwalbe. Het verschil tussen de Cross Race en de Pro-variant zit in de remmen: waar de Cross Race is voorzien van onderhoudsvriendelijke mechanische Tektro Sypre schijfremmen, is de Cross Race Pro afgemonteerd met hydraulische Shimano 105 schijfremmen. Uiteraard is de bovenbuis speciaal gevormd voor snel en comfortabel lopen met de fiets.

6061 aluminium voor stijfheid en comfort

Omdat het bij veldrijden uiteindelijk om heel hard fietsen gaat, is het frame van de Cross Race geoptimaliseerd voor maximale prestaties. Dankzij de grondige, meervoudige bewerking die de 6061 Superlite aluminium double butted buizen hebben ondergaan, is een ideale combinatie van stijfheid en comfort gerealiseerd. De buizen zijn volumineus of juist slank, afhankelijk van de plaats en de functie in het frame. Voor maximale stuurprecisie en minimaal krachtverlies zijn twee 12 mm steekassen toegepast. De kabels zijn uiteraard netjes weggewerkt in het frame.

De Cube Cross Race 2020 is met name geschikt voor competitie, toertochten of de dagelijkse rit naar het werk. De Cross Race (kleur Black ‘n’ red) kost 1.099 euro, de Cross Race Pro 1.299 euro (kleur Grey ‘n’ flashyellow, zie foto).

Reageer op dit artikel