nieuws

Boek Geraint Thomas over lange weg naar de gele trui in Tour de France 2018

Winkel 385

Jarenlang verscheen Geraint Thomas gewapend met een berg talent aan de start van de grootste wielerronde ter wereld. Maar toch was het de drievoudig wereldkampioen en tweevoudig Olympisch medaillist nooit gegund: hij was slachtoffer van valpartijen, pech en de bereidheid om zichzelf op te offeren voor zijn teamgenoot Chris Froome.

Boek Geraint Thomas over lange weg naar de gele trui in Tour de France 2018

In de zomer van 2018 werd zijn vloek op spectaculaire wijze opgeheven en klom hij uit de schaduw van Froome. Van de iconische bergklimmen in de Alpen tot aan de brutale hellingen van de Pyreneeën kwam Thomas op spectaculaire wijze als winnaar uit de bus van de Tour de France. In ‘Mijn Tour de France’ is de lange weg die hij heeft moeten afleggen tot het ultieme succes te lezen.

Inspirerend succesverhaal over sportman Thomas

Dit is het verhaal van één van de spannendste en meest hartverwarmende saga’s in de wielersport, door de ogen van de hoofdpersoon en voorzien van commentaar door de sleutelfiguren in zijn leven. De Tour de France gaat op 6 juli van start en titelverdediger Thomas gaat ook dit jaar weer een gooi doen naar het hoogste podium van de grootste wielerronde ter wereld: “Ik zou de Tour graag opnieuw winnen. Elk jaar is natuurlijk anders, maar hoewel ik 32 jaar oud ben voel ik dat ik nog elk jaar beter word. Ik heb nog altijd de motivatie en toewijding. Ik heb nog altijd honger.”

Het boek ‘Geraint Thomas – Mijn Tour de France’ is te koop bij Edicola Uitgeverij, ISBN 978-94-93160-019.

 

Foto's

Reageer op dit artikel