nieuws

Trek introduceert nieuwe Top Fuel

Winkel 459

Trek introduceert nieuwe Top Fuel

De nieuwe Trek Top Fuel gaat van een pure XC race bike naar een marathonachtige lichte trailbike. Hiermee is hij aantrekkelijk voor veel meer rijders. De fiets is opnieuw ontworpen met een langere veerweg en een vernieuwde geometrie.

De Trek Top Fuel heeft nu een langere 120 mm veerweg voor en 115 mm achter. De combinatie van een luiere balhoofdhoek en langere reach maakt het rijders gemakkelijker om sneller te gaan op ruige afdalingen. Het bredere stuur en de kortere stuurpen bieden meer controle, terwijl de Dual Remote Lockout ervoor zorgt dat geen energie verloren gaat tijdens het klimmen.

Stijver door rechte onderbuis

De vernieuwde frame-eigenschappen geven de nieuwe Top Fuel dezelfde responsieve en vertrouwde rijkwaliteiten als trailbikes. De rechte onderbuis maakt de voorkant van de fiets stijver zonder enig gewicht toe te voegen, terwijl het Knock Block balhoofd beschermt tegen vorkkroon- of stuurimpact. Top Fuel gebruikt nog altijd bewezen veringtechnologieën zoals Active Braking Pivot, maar ook de Mino Link om de geometrie te verstellen en Control Freak interne kabelrouting zodat rijders hun eigen unieke setup kunnen bepalen.

Aluminium en carbon modellen

De nieuwe Top Fuel-serie omvat Alpha Platinum Aluminium en OCLV Mountain Carbon modellen. Waar de 9.9-modellen altijd full carbon frames hadden, krijgen ook de 9.7 en 9.8 modellen dit jaar een upgrade naar een full carbon frame. Voor rijders die de nieuwste aandrijf- en veringtechniek willen, komt er een 9.9 model met SRAM AXS. Rijders die nog een stap verder willen gaan en hun bike willen customizen, kunnen dat vanaf eind juli doen via Project One.

De prijzen lopen uiteen van € 2.999,- voor de Top Fuel 8 tot € 9.999,- voor de Top Fuel 9.9 AXS.

Reageer op dit artikel