nieuws

Gezin fietst op Babboe Slim Mountain door 5 landen

Winkel 1020

Babboe introduceerde dit voorjaar een nieuwe bakfiets, de ‘Slim Mountain’. Yuge, haar man James en hun twee kinderen van 2 en 3 jaar jong testen hem deze weken tijdens een 600 km lange tocht door Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Engeland.

Gezin fietst op Babboe Slim Mountain door 5 landen

Dankzij een revolutionair nieuw design is de elektrische Slim Mountain de ideale bakfiets voor een gezin met kleine kinderen om lange afstanden mee te rijden en heuvelachtig terrein mee te bedwingen. De familiefiets is extra smal, waardoor deze super wendbaar is. Daarnaast is de fiets stabiel en evenwichtig, omdat de kinderen voor de bestuurder in een rij zitten. Hierdoor lijkt het net alsof je op een normale fiets fietst. Dankzij de krachtige Yamaha middenmotor met krachtsensor en de traploze Enviolo (Nuvinci) versnelling is de fiets ideaal voor langere uitstapjes en verre tochten.

600 Km reis van Amersfoort naar Southampton

Afgelopen zaterdag 25 mei startte de reis van Yuge, James en hun kinderen in Amersfoort om vervolgens via Nijmegen (NL), Aken (DUI), Maastricht (NL), Gent (BE), Brugge (BE), Calais (FRA) en Dover (UK) op vrijdag 7 juni te eindigen in Southampton (UK), waar het gezin woont. Yuge vertelt: “We zijn al vaker op fietsvakantie geweest met het gezin, maar nog nooit op zo’n bijzondere bakfiets. Met deze nieuwe elektrische bakfiets is het een stuk eenvoudiger om op fietsvakantie te gaan met onze twee peuters. Het is ook veel gezelliger, we hebben veel meer contact met onze kids voorin de bak ten opzichte van bijvoorbeeld een fietsaanhanger of normale kinderzitjes. En we kunnen met deze fiets ook meer spullen meenemen, erg handig dus.”

Via #BabboeSlimOnTour is het gezin op social media te volgen tijdens hun tocht door Europa. Op www.babboe.nl/babboeslimontour vindt u alle blogs en vlogs die ze onderweg maken.

Reageer op dit artikel