nieuws

Fulcrum introduceert Speed 40 DB racewielen

Winkel 595

Fulcrum introduceert Speed 40 DB racewielen

Fulcrum heeft een nieuwe wielset aan haar Speed-collectie toegevoegd: de Speed 40 DB. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën maken de wielen zelfs de meest veeleisende fietser tevreden. De Speed 40 DB staat voor veelzijdigheid en laat zich niet beperken tot één type fietser.

Het nieuwste lid van de Speed -familie laat goed zien hoe een wiel de beste prestaties kan leveren. De Speed 40 DB is een top-end racewiel, volledig gemaakt van carbon en speciaal ontworpen voor schijfremmen. Een van de belangrijkste innovaties is de carbon velg met een twill carbon fiber afwerking. Door het gebruik van Fulcrums 2-Way Fit™ technologie is het model perfect te combineren met zowel clincher als tubeless banden. Het wiel is daarnaast stijf, sterk en gemaakt voor de zwaarste racecondities.

Inspelen op trend van bredere banden

Doordat bredere banden steeds populairder worden bij zowel de amateurfietser als de professional, heeft de Speed 40 DB een bredere velg dan zijn voorgangers. Hierdoor kan er een band van 23 mm of breder op de velg worden gemonteerd. Fulcrum heeft ook veel aandacht besteed aan de aerodynamica van het racewiel. De wielen hebben een binnenmaat van 19 mm en een buitenmaat van 26,5 mm. De velg is 40 mm hoog. Hierdoor ligt de band goed op de velg, waardoor deze perfect gestroomlijnd is.

Lichtgewicht met keramische lagers

Om de beste prestaties te kunnen leveren, is de Speed 40 DB licht in gewicht. De uiterst efficiënte keramische lagers beperken de weerstand tot een minimum. Het voorwiel is voorzien van een carbon naaf, het achterwiel van een aluminium variant. De naven zijn speciaal ontworpen met zo min mogelijk materiaal, zodat het totale gewicht van de beide naven uitkomt op slechts 1.470 gram.

De adviesprijs voor de Speed 40 DB is €2.045,- met Shimano- en Campagnolo-body en €2.053,- met een SRAM XDR-body. De wielen zijn nu te bestellen bij Oneway Distribution BV en zijn leverbaar vanaf half juni.

Reageer op dit artikel