nieuws

Fietsenwinkel.nl opent in Utrecht eerste experience store

Winkel 3290

Fietsenwinkel.nl opent in Utrecht eerste experience store

Als onderdeel van de recent aangekondigde herpositonering en rebranding, verbouwt Fietsenwinkel.nl voor mei 2019 al zijn 42 winkels in Nederland, België en Scandinavië. Utrecht heeft de primeur gekregen met de eerste nieuwe experience store.

In de totaal gerestylede winkel aan het Herculesplein in Stadion Galgenwaard in Utrecht kunnen klanten naast e-bikes en stadsfietsen nu ook veel racefietsen, mountainbikes en high speed e-bikes (speed-pedelecs) zien, aanraken en uitproberen. Utrecht is de eerste van acht winkels die een sportief karakter hebben. Vijf daarvan komen in Nederland en drie in België.

Davy Louwers: verheugd met eerste experience store

Davy Louwers, ceo van fietsenwinkel.nl is verguld met de opening van deze eerste sportieve store van fietsenwinkel.nl. “Deze nieuwe winkel is het vlaggenschip van onze sportieve collectie. Een echte experience store. Klanten die op zoek zijn naar een bijzondere racefiets, mountainbike of e-bike weten wat ze willen, hebben zich vaak al op ons online platform georiënteerd en zijn bereid om een zekere afstand te reizen om hun fiets te zien, aan te raken en uit te proberen voordat ze ‘m kopen.”

Opening door Micheal Boogers

Wielervedette Michael Boogerd, ploegleider en sportief directeur van wielerploeg Roompot Charles- verrichtte op donderdag 11 april de officiële opening. Fietsenwinkel.nl is sinds december 2018 officieel sponsor van zijn wielerploeg. Deze heeft 18 jonge getalenteerde renners onder contract die via deelname aan bekende koersen en klassiekers ervaring kunnen opdoen om later door te stromen naar grotere ploegen.

400 vierkante meter, vooral een sportief assortiment

De totaal verbouwde winkel met een showroom van bijna 400 m2 heeft een overwegend sportief karakter. In de winkel treft de klant naast traditionele stadsfietsen en e-bikes ook een assortiment van meer dan 50 racefietsen, mountainbikes en speed-pedelecs. Verder hebben bezoekers op de speciale informatiezuil toegang tot het totale assortiment van fietsenwinkel.nl en kunnen ze meer dan 2.500 verschillende fietsen op basis van hun wensen raadplegen en vergelijken.

Fietsservicepunt en proef met vervangend vervoer

Het nieuwe winkelconcept van fietsenwinkel.nl voorziet in een Fiets-servicepunt in elke ‘experience store’. Hier kunnen klanten hun (race)fiets en e-bike binnen enkele dagen laten repareren of servicen door speciaal opgeleide onderhoudsmonteurs. Ter gelegenheid van de opening van de vernieuwde winkel in Utrecht is fietsenwinkel.nl nu een proef gestart met het bieden van vervangend vervoer in de vorm van een leenfiets of e-bike tijdens reparatie of onderhoud.


Dit vindt u vast ook interessant om te lezen:

 

Reageer op dit artikel