nieuws

Cijfers brom- en snorfietsverkopen eerste kwartaal: positieve seizoenstart

Winkel 866

De VWE verkoopstatistieken over het eerste kwartaal van het jaar vertonen niet alleen een positieve koers omhoog, maar liggen ook op een aanmerkelijk hoger niveau dan vorig jaar. De vergelijking is wat lastig te maken omdat er in 2018 nu eenmaal veel tumult was rond de nieuwe Europese milieunormen. Een ‘plus’ van ruim 6.500 verkochte brom- en snorfietsen is zelfs in dat licht gezien fors.

Cijfers brom- en snorfietsverkopen eerste kwartaal: positieve seizoenstart
Piaggio staat op 2 bij de bromfietsen en op nummer 1 bij de snorfietsverkoop. Foto Piaggio

Een belangrijke ontwikkeling is het verschuivende beeld van de succesmerken.

Cijfers bromfietsen

Bij de bromfietsen voert SYM de nieuwverkooplijsten nog steeds aan, met bijna 21 procent van de markt. Piaggo volgt op vier procentpunten afstand – de inhaalslag wil kennelijk nog niet lukken – en Kymco stabiliseert zich op plek drie.
Die top-3 wordt gevolgd door twee ‘geëlektrificeerde’ namen: Stromer met zijn speed e-fietsen en NIU met de trendy elektrische scooters.

Top 5 marktaandeel bromfietsen (afgerond)

  1. SYM      21%
  2. Piaggo  20%
  3. Kymco   9%
  4. Stromer 6%
  5. NIU        5%

Cijfers snorfietsen

In het snorfietssegment leidt Piaggio als vanouds de dans, met een marktaandeel van bijna 30 procent. De rollen zijn omgedraaid, want hier is SYM de achtervolger. De opmars van e-scooters kan niet beter worden geïllustreerd dan met de derde plek die NIU in de snorfiets verkoopstatistieken van het eerste kwartaal scoort.

Top 5 marktaandeel snorfietsen (afgerond)

  1. Piaggo    29%
  2. SYM        16%
  3. NIU          6%
  4. BTC          6%
  5. La Souris 6%

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel