nieuws

VIDEO Winnaars Fiets van het Jaar 2019 bekend

Winkel 3449

De winnaars van de Fiets van het Jaar verkiezing 2019 zijn bekend. De titel Fiets van het Jaar ging naar de Cortina Common. In de categorie E-bike van het Jaar 2019 won Sparta met de Sparta M8b . Bekijk het gesprek met Wilco Kruitbosch en Marco Kalden van Sparta vlak na de uitreiking.

VIDEO Winnaars Fiets van het Jaar 2019 bekend

Kruitbosch won met de Cortina Common de titel Fiets van het Jaar 2019. Volgens de jury is dit een eigentijdse fiets met modieuze kleuren die zich onderscheidt door de handige bagagemand die op zeer eenvoudige wijze zowel voor op de fiets, als op de bagagedrager gemonteerd kan worden. De redactie Tweewieler sprak directeur Wilco Kruitbosch vlak na de uitreiking.

Onder deze video gaat het artikel verder.

Reactie Marco Kalden van Sparta

Sparta won net als vorig jaar de titel E-bike van het Jaar. “Een frisse, elegante fiets die in het oog springt door het eigentijds ontwerp, kleur, designverlichting en hoogwaardige afwerking”, aldus de jury. Brand manager Marco Kalden is super blij met de de prijs.

Het artikel gaat verder onder de video.

Overige prijswinnaars

Naast deze twee prijzen werden er nog meer Fiets Awards uitgereikt. Specialized won twee titels: de Speed E-bike van het Jaar 2019 met de Specialized VADO MEN 6.0 en de titel MTB van het Jaar met de Specialized EPIC MEN EXPERT CARBON EVO 29. Bij de racefietsen won Cervélo de titel Racefiets van het Jaar 2019 met het model Cervélo S3 disc Ultegra.

Uitreiking bij opening van beurzen

De Awards werden uitgereikt tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION en E-bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht. De verkiezing ‘Fiets van het Jaar’ wordt georganiseerd door RAI Vereniging en vond dit jaar voor de 32ste keer plaats.

Juryrapporten winnaars 2019

Fiets van het Jaar: Cortina Common

De Cortina Common is met recht dé (stads) Fiets van het Jaar. Een eigentijdse fiets met modieuze kleuren die zich onderscheidt door de handige bagagemand die op zeer eenvoudige wijze zowel voor op de fiets, als op de bagagedrager gemonteerd kan worden. En misschien nog wel het belangrijkste van alles, deze fiets biedt no-nonsens rijplezier.

E-bike van het Jaar: Sparta M8b

De Sparta M8b is een E-bike waarmee je gezien mag worden. Een frisse, elegante fiets die in het oog springt door het eigentijds ontwerp, kleur, designverlichting en hoogwaardige afwerking. De fiets oogt ‘clean’ doordat de kabels op vernuftige wijze zijn weggewerkt in het stuur. En last but not least; de fiets kent zeer goede rijeigenschappen.

Speed E-bike van het Jaar: Specialized VADO MEN 6.0

De Specialized VADO MEN 6.0 is met recht dé Speed pedelec van het Jaar. De jury roemt de rijeigenschappen: gelijkmatige ondersteuning en stabiel en vertrouwd bij lagere en hogere snelheden. De bediening is eenvoudig en intuïtief. Maar niet alleen de rijeigenschappen zijn goed, er is met succes aandacht besteed aan de sportieve uitstraling en afwerking zoals bijvoorbeeld de cleane cockpit.

Racefiets van het Jaar: Cervélo S3 disc Ultegra

Cervélo speelt met de S3 in op de huidige trend van aerofietsen. Hij combineert de voordelen van een aerofiets met uitstekende rijeigenschappen. De interne kabelvoering geeft de fiets een zeer cleane en bijdetijdse uitstraling. De schijfremmen maken het hele plaatje af.

MTB van het Jaar: Specialized EPIC MEN EXPERT CARBON EVO 29

Deze fully brengt door de BRAIN veertechniek ook in Nederlandse XC omstandigheden heel veel scherp rijplezier. De fiets laat veel slimme oplossingen zien. De al genoemde BRAIN technologie, het geïntegreerde gereedschap, de mogelijkheid tot twee bidons en de rijeigenschappen tillen deze MTB uit boven de rest.

Reageer op dit artikel