nieuws

Nieuwe helmtechnologie Trek en Bontrager

Winkel 693

Trek en Bontrager introduceren een nieuwe helmtechnologie met de naam WaveCel. Uit een vergelijkingstest van een val met een standaard EPS-helm en dezelfde helm gemodificeerd met een WaveCel inzetstuk blijkt deze technologie tot 48 keer effectiever te zijn bij het voorkomen van een hersenschudding.

Nieuwe helmtechnologie Trek en Bontrager
Bontrager Charge

WaveCel is een comprimeerbare celstructuur aan de binnenzijde van Bontrager WaveCel-helmen. Het materiaal is ontwikkeld door orthopedisch chirurg dr. Steve Madey en biomechanisch ingenieur dr. Michael Bottlang, twee experts die al 25 jaar samenwerken op het vlak van fractuurbehandeling, borst- en bekkenletsel en de voorkoming van hoofdletsel.

Impact onder schuine hoek

Bontrager

Anders dan bij een standaard helm van schuim, die ontworpen is om te beschermen tegen een loodrechte inslag werkt WaveCel goed bij het type fietsongevallen dat in de praktijk het meest voorkomt: met verdraaiingen en impact onder een schuine hoek.

Lagen verschuiven

WaveCel absorbeert energie op verschillende manieren. Op het moment van de klap bewegen de lagen van het WaveCel-materiaal onafhankelijk van elkaar en buigen ze mee, totdat de celwanden verkreukelen. Vervolgens verschuiven de lagen, en nemen ze de inwerkende loodrechte en rotationele krachten op, weg van je hoofd.

Vier modellen

Bontrager WaveCel-helmen worden om te beginnen in vier modellen aangeboden:

  • XXX WaveCel Racehelm (€ 249,99)
  • Blaze WaveCel Mountainbikehelm € 249,99)
  • Specter WaveCel Racehelm (€ 149,99)
  • Charge WaveCel speedpedelec helm (€ 149,99)

 

Reageer op dit artikel