nieuws

Big Bicycles komt met budget e-bike voor scholieren

Winkel 2521

Big Bicycles komt met budget e-bike voor scholieren

Voor scholieren die dagelijks ver moeten fietsen, ‘moe worden van fietsen’ of het OV erg duur vinden worden en waarvan de prijs voor een fiets binnen de perken moet blijven, brengt Big Bicycles de Hollandia Royal Ride E3 op de markt; een no-nonsense elektrische schoolfiets met stoere voordrager voor net geen 1.000 euro.

Met de Hollandia Royal Ride E3 – adviesprijs 999 euro – heeft Big Bicycles een absoluut budgetmodel aan haar assortiment e-bikes toegevoegd. De robuuste fiets is specifiek ontworpen voor scholieren en blinkt uit in eenvoud. In het voorwiel is een 250W voorwielmotor gemonteerd, die wordt gevoed door een 481Wh accu onder de bagagedrager. De maximum actieradius is 120 km. De fiets heeft een Shimano Nexus 3-versnellingsnaaf en velgremmen. De Royal Ride is leverbaar in de kleuren zwart, donkerblauw en staalblauw. Er zijn twee framematen: 53 cm voor het damesframe en 56 cm voor het herenframe.

899 euro voor de E-street DER6

De nieuwe Hollandia E-street zakt nog verder door de 1.000 euro-grens. Voor 899 euro staat de uitvoering met 6-versnellingsderailleur (DER6) startklaar. De motor heeft een vermogen van 250W, de accu heeft een capaciteit van 374Wh. Honderd piek duurder is de versie met de met Shimano Nexus 3-versnellingsnaaf (E-street N3).

Nog 2 Rivel e-bikes met AEG-motor

Deze en volgende week levert Big Bicycles de eerste exemplaren van de Rivel Aspen en de Rivel Pike met AEG-motoren aan haar dealers uit. Tijdens haar dealershow presenteerde het bedrijf nog twee 2 stadsfietsen met AEG-motor; de Rivel Atlanta en de Rivel Palmdale. Big kiest naast Bafang bewust voor AEG omdat de verschillen in motoren steeds kleiner worden en fabrikanten ze steeds verder doorontwikkelen. Big waardeert de AEG-motor vanwege de geruisloze loop en de goede prestaties in combinatie met de gunstige prijsstelling.

Rivel heeft inmiddels 4 modellen met AEG-middenmotor

De Atlanta heeft een adviesprijs van 2.799 euro en beschikt over een AEG Compact Drive middenmotor van 100Nm met 4 sensoren. Ook het multidisplay (met USB) en de 522Wh-accu zijn van AEG. Schakelen gebeurt met een 7-versnellingsnaaf van Shimano Nexus, hydraulische Magura velgremmen zorgen voor een snelle stop.
De Palmdale heeft een 50Nm EcoDrive AEG-aandrijving, multidisplay en 417Wh accu. De adviesprijs van deze e-bike is 2.299 euro.

 

Foto's

Reageer op dit artikel