nieuws

Urban Iki wint 2 design awards voor fietszitjes

Winkel 280

Urban Iki heeft voor haar fietszitjes 2 design awards gewonnen. Op 8 februari jongstleden nam Urban Iki de German Design Award in ontvangst in Frankfurt. Op 15 maart volgt in München de uitreiking van de iF Design Award, voor zowel het voorzitje als het achterzitje in de categorie Babies/Kids.

Urban Iki wint 2 design awards voor fietszitjes
Afgelopen vrijdag 8 Februari vond de uitreiking van de German Design Award in Frankfurt plaats. Namens het hele team van Urban Iki namen Managing Director Ronald Scheppink en Marketing Manager Yvonne Thush de Award in ontvangst.

Het project om een nieuwe lijn fietszitjes te ontwerpen, startte in 2015. In 2017 werd het merk Urban Iki door OGK geïntroduceerd. Nu wordt het merk dubbel beloond, met 2 prestigieuze onderscheidingen.

German Design Award

Afgelopen vrijdag 8 Februari vond de uitreiking van de German Design Award in Frankfurt plaats. Namens het hele team van Urban Iki namen Managing Director Ronald Scheppink en Marketing Manager Yvonne Thush de award in ontvangst.

Naast deze award ontving Urban Iki ook het nieuws een iF Design Award 2019 in ontvangst te mogen nemen. Op 15 maart wordt in München een iF Design Award voor zowel het voorzitje als het achterzitje in de categorie Babies/kids toegekend.

Ronald Scheppink: “In 2015 werd mij door OGK in Japan gevraagd om in Europa voor OGK uit Osaka Japan een project te starten om in Europa voet aan de grond te krijgen. Ik trok Yvonne aan in het project voor de merkontwikkeling en marketing. Voor het ontwikkelen van het product design namen we Nederlandse ontwerpers van Idenova in de arm.”

Urban Iki gegroeid

In 2017 waren producten en merk klaar voor introductie. Scheppink: “Inmiddels zijn we gegroeid naar een mooi team van 6 personen. “We distribueren Urban Iki binnen Europa, Azië, Australië. Op Taipei Cycle in maart ontmoeten we weer nieuwe distributiepartners op andere continenten.”

Voor Scheppink zijn de toegekende awards een ‘bekroning op het werk’.  “Ook is het een opsteker voor het hele team in Japan en Nederland dat vol energie werkt aan de toekomst van het Urban Iki-merk en de producten”.

Mogelijk stopt het hier niet, want op 15 maart wordt eveneens duidelijk of Urban Iki naast de iF Design Award nog bekroond wordt met een IF Gold Award.

Reageer op dit artikel