nieuws

BREAKING: Garmin neemt Tacx over

Winkel 5610

Garmin Ltd. – onder andere fabrikant van fietsnavigatie – heeft via een van haar dochterbedrijven vandaag het Nederlandse Tacx overgenomen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder. Garmin verwacht de overname in het tweede kwartaal te kunnen afronden. Welke bedragen met de overname gemoeid gaan, is niet bekendgemaakt.

BREAKING: Garmin neemt Tacx over
Tacx is overgenomen door Garmin, de producent van onder andere navigatie-apparatuur voor fietsers.

Met de overname van Tacx voegt Garmin een compleet nieuwe categorie producten toe aan haar portfolio.
Garmin-baas Cliff Pemble: “Ons bereik in de markt voor indoortraining wordt met deze overname enorm vergroot. Samen met Tacx biedt Garmin nu het hele jaar door een plezierige en motiverende binnen- en buitenervaring voor fietsers.”

Koos Tacx: enthousiast

Tacx-CEO Koos Tacx is enthousiast over de overname. “Met de uitgebreide R&D-mogelijkheden van Garmin en hun wereldwijde distributienetwerk kunnen we onze indoor trainingsproducten en -technologieën nog verder verbeteren en ze wereldwijd bij fietsers onder de aandacht brengen.”

Vijftig jaar, uit Wassenaar

Marktleider Tacx bestaat al meer dan vijftig jaar. Het bedrijf is vooral bekend van haar innovatieve lijn slimme trainers, waaronder de hooggewaardeerde NEO 2 en de revolutionaire NEO Bike, die snelheid, kracht en cadans meet. Tacx Smart Trainers verbinden draadloos met populaire trainingsapps waarmee fietsers meer uit hun trainingen halen.

Tacx heeft zijn hoofdkantoor in Wassenaar en bijna 200 medewerkers. Om de groeiende markt voor indoorfietstrainers verder te benutten, ondergaat Tacx momenteel een investeringsproject om zijn R&D- en productiecapaciteit uit te breiden.
Garmin is opgericht in Zwitserland en de belangrijkste dochterondernemingen zijn gevestigd in de Verenigde Staten, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk.

Reageer op dit artikel