nieuws

PRO racezadels voor Team Sunweb

Winkel 233

Team Sunweb racet in 2019 met de nieuwe racezadels van het PRO. Dit merk levert naast de zadels PRO VIBE sturen, stuurpennen en Silicon stuurtape.

PRO racezadels voor Team Sunweb
Foto: Team Sunweb

Voor 2019 heeft Team Sunweb gekozen voor de racezadels van PRO. Onder meer Tom Dumoulin, Wilco Kelderman, Nikias Arndt, Michael Matthews, Lennard Kämna, Coryn Rivera en Lucinda Brand racen voor Team Sunweb.

PRO racezadels

PRO Aerofuel racezadel

PRO biedt diverse modellen racezadels, zoals deze Aerofuel.

Gekozen is voor het PRO-zadel na een een uitgebreide fysieke screening, biometrietest en fietsaanpassingsproces, zegt Shimano. Onder het merk PRO worden diverse racezadels aangeboden, zoals de Stealth, Aerofuel, Falcon, Turnix en Griffon. Die bieden volgens Shimano naast aerodynamische performance verschillende niveaus van flexibiliteit aan de renners.

209 gram carbon stuur

Team Sunweb rijdt met de Cervelo R5 gebruiken. Die fiets is geschikt is voor PRO-componenten. Zoals het Vibe Aero Superlight carbon stuur. “Eén van de lichtste integrale sturen met volledige kabelintegratie op de markt”, zegt Shimano. Hij weegt 209 gram en heeft een zogeheten aerofoil-profiel en Innegra vezels om de meest kwetsbare gebieden van het stuur te versterken.

PRO racestuur voor Team Sunweb

Het stuur weegt maar 209 gram.

Volgens Dennis Schmitz, PRO Brand Manager, biedt de samenwerking met Team Sunweb niet alleen exposure. “Samen met de experts en renners in het team zullen wij bestuderen hoe wij comfort, snelheid en krachtomzetting kunnen maximaliseren. Zo kunnen we prestaties van alle renners die voor PRO-componenten kiezen, versterken.”

Team Sunweb kiest voor betrouwbaarheid

Volgens Iwan Spekenbrink, CEO van Team Sunweb, is de betrouwbaarheid een reden om voor PRO te kiezen. Ook hij noemt de ontwikkeling, die samen met PRO ter hand wordt genomen. “We kunnen bijdragen aan toekomstige technologische ontwikkelingen. Dat is een proces waar ons team zeer toegewijd aan is en dat onze herkenbare Keep Challenging-ideologie ondersteunt.”

Foto's

Reageer op dit artikel