nieuws

Kruitbosch exclusief distributeur van Praxis Works

Winkel 700

Kruitbosch is exclusief distributeur voor de Benelux van het sportmerk Praxis Works. Dit Amerikaanse merk produceert aandrijvingscomponenten.

Kruitbosch exclusief distributeur van Praxis Works

Praxis Works is in 2007 opgericht en gevestigd in Santa Cruz, Californië. Voor productie van aandrijfcomponenten werkt het samen met Dragontech Manufacturing in Taiwan.

Volgens Kruitbosch geeft dat toegang tot exclusieve metaalvormtechnieken en innovatieve productiemethoden. “Dat, in combinatie met het eigen engineeringteam en testfaciliteiten, maken Praxis Works tot een opvallende speler in de fietsindustrie”, zegt Kruitbosch.

Harder kettingtandblad

Kruitbosch is exclusief distributeur voor de Benelux van het sportmerk Praxis Works. Dit Amerikaanse merk produceert aandrijvingscomponenten.Een van de technieken die Praxis Works toepast is het zogeheten cold forging proces. “Hiermee wordt een harder kettingbladtand geproduceerd. Dat resulteert in minder slijtage en verbeterde schakeleigenschappen”, aldus de leverancier.

Tijdens de Velofollies presenteert Kruitbosch het Praxis-assortiment.

Reageer op dit artikel