nieuws

VWE: SYM speelt steeds grotere hoofdrol

Winkel 741

Langzaam maar zeker normaliseren de brom- en snorfietsverkopen zich weer. Met name de bromfietsklasse ligt daarbij weer ongeveer op gelijk niveau met november 2016. Die trend wordt onder andere geholpen door de positieve trend bij speed e-bike en elektrische scooters.

VWE: SYM speelt steeds grotere hoofdrol
SYM op 1 in bromfietsverkopen en op 2 bij snorfietsen. Foto SYM

De snorfietsen moeten weliswaar nog een laatste inhaalslag te maken, maar herstellen zich wel voorzichtig van de grote klappen die begin dit jaar werden opgelopen. Om een wat beter beeld van de situatie rond de showroomverkopen te verkrijgen moet je twee jaar terugkijken.

Vergelijking met 2017

De verkopen tot en met november duiken in vergelijking met 2017 op papier immers nog duidelijk in het rood – respectievelijk 15,6 en 18.8 procent. Een gevolg van de zeer bijzondere marktomstandigheden eind vorig jaar. Toen werden talloze duizenden scooters in voorraad geregistreerd, om ze ook na de overstap naar Euro4-milieunormen dit jaar nog ‘verkoopbaar’ te houden.

SYM steeds meer hoofdrol in top 3

In de top-3 bij de bromfietsen speelt SYM een steeds belangrijker hoofdrol. Het merk is met voorsprong de nummer één, met 22,4 procent van de markt. Piaggio volgt met 16 procent en Kymco bezet de derde positie, met een fiks gedaald marktaandeel van 8,8 procent. Net daarachter vind je Stromer, dat het goed doet met zijn speed e-fietsen.

Bij snorfietsen nummer 2

Ook bij de snorfietsen doet SYM het opvallend goed. Ze bezetten na de traditionele marktleider Piaggio de runner-up positie, voor BTC en La Souris.

Lees ook

VWE: Brom- en snorfietsmarkt normaliseert

Reageer op dit artikel