nieuws

Trek ondersteunt aanleg MTB-route op Veluwe

Winkel 1337

Wielervereniging VWV Ermelo en mountainbikevereniging Noord Veluwe leggen samen 2 nieuwe routes met een totaal van 45 km aan in de omgeving van Harderwijk en Ermelo. Trek Benelux ondersteunt het initiatief.

Trek ondersteunt aanleg MTB-route op Veluwe

Met de ondersteuning van Trek Benelux is het mogelijk om door een mooi stuk zandduinen te kunnen fietsen. Er zullen namelijk houten vlonders op “het Beekhuizer zand” geplaatst worden om te zorgen voor natuurbehoud. “Dit zal dan ook een grandioos herkenningspunt in de route worden”, zegt Trek.

Wereldwijd biedt Trek naar eigen zeggen veel ondersteuning voor uitbreiding van de mountainbike infrastructuur. “Dit project past dan ook perfect binnen deze filosofie”, zegt Trek Benelux.

Elektrische mountainbike voor onderhoud

Naast de bijdrage voor de aanleg van de natuurvriendelijk vlonders zorgt het merk jaarlijks ook voor een bijdrage aan het onderhoud. Om dit onderhoud te vergemakkelijken voor de verenigingen is er een elektrische mountainbike ter beschikking gesteld. Met deze Powerfly+ kan een kar voortgetrokken worden waarmee gereedschap vervoerd kan worden om onderhoud te plegen.

De nieuwe route zal ook aansluiten op de huidige mountainbike trail van 2.4 km van Trek Benelux, die is aangelegd op het bedrijventerrein Bouw & Infra park. De bekende routebouwer Patrick Jansen heeft de nieuwe routes uitgetekend en de aanleg gecoördineerd.

De nieuwe MTB-routes zijn vanaf medio maart 2019 klaar.

Reageer op dit artikel