nieuws

Shimano presenteert nieuwe lijn fietsonderhoudsproducten

Winkel 322

Er wordt vaak gezegd dat een schone fiets sneller rijdt. De optelsom van vuil, modder, resten smeermiddel en stof op een fiets zorgt voor extra weerstand, die een deel van de kracht die je op de pedalen zet laat verdwijnen. Om fietsen in topconditie te houden introduceert Shimano een nieuwe lijn fietsonderhoudsproducten.

Shimano presenteert nieuwe lijn fietsonderhoudsproducten
Om fietsen in topconditie te houden introduceert Shimano een nieuwe lijn fietsonderhoudsproducten.

De productlijn is ontworpen op basis van de door Shimano aanbevolen drie-stappen methode voor het reinigen van je fiets. De eerste stap is de fiets reinigen, schoonmaken met een ontvetter of een reinigingsmiddel. Tweede stap is met een smeermiddel onderdelen soepel laten draaien. Als laatste, om langdurig gebruik te waarborgen, adviseert Shimano een verzorgingsproduct zoals een multi-bike polijstmiddel, vet en montagepasta gebruiken. De nieuwe producten liggen deze maand in de winkel.

Spuitbus met luchtdruk

De nieuwe reinigingsmiddelen, smeermiddelen en verzorgingsproducten in spuitbussen zijn op basis van een milieuvriendelijke luchtdruk, die niet brandbaar is en ook in gesloten ruimtes kan worden gebruikt. De productlijn omvat de 125 ml, 200 ml en de nieuwe 400 ml Ontvetter, Bike Wash, Cable Lube en Bike Polish, die zijn ontworpen met handige voorzieningen zoals een 360° spraymondstuk, zodat je ondersteboven kunt spuiten voor moeilijk te bereiken plekken, met een luchtdrukcompartiment waardoor je 100% van de inhoud van de spuitbus kunt gebruiken zonder verlies.

Handige 100 ml flesjes

De producten in flesjes zijn onder andere een 100 ml PTFE-Lube op basis van was voor het smeren en inspuiten van bewegende delen onder droge omstandigheden. Daarnaast levert Shimano een 100 ml Wet Lube met een grotere waterbestendigheid voor rijden tijdens vochtige en natte weersomstandigheden. Andere producten in flessen zoals Degreaser en Bike Wash zijn ook in een grote 1.000 ml uitvoering leverbaar, ontworpen voor het gebruik in de werkplaats.

 

Reageer op dit artikel