nieuws

Urban Iki wint German Design Award 2019

Winkel 269

De German Design Awards zijn internationaal toonaangevende prijzen voor unieke designs met een onderscheidende ontwerpkwaliteit. Het in 2017 geïntroduceerde merk Urban Iki fietsstoeltjes heeft een award gewonnen.

Urban Iki wint German Design Award 2019
Foto Urban Iki

De stoeltjes van Urban Iki werd door een jury van 46 ontwerpspecialisten uit 11 landen beoordeeld. Managing Director Ronald Scheppink over het winnen van de award: “Als team zijn we erg trots en dankbaar voor deze prijs. In 2015 kozen we voor een strategie om de overvolle markt te betreden met een nieuw merk en een nieuw ontworpen fietsstoeltje. We werkten met een sterk team van Nederlandse ontwerpers en Japanse ingenieurs.”

Samenwerking tussen Oost en West

Volgens Schepping begon Urban Iki in 2015 met een ontmoeting van een team uit het Oosten en een team uit het Westen. “Osaka en Amsterdam kwamen samen en dat is waar het plan voor een nieuw internationaal merk Urban Iki begon. Nederlands ontwerp met technologie uit Japan. We hebben het verhaal en de roots van ons moederbedrijf OGK uit Osaka verwerkt, met onze kijk op functionaliteit en mooi design. We hebben ons gericht op de consument en zijn behoeften. Dus ontwierpen we het eenvoudig en betaalbaar zonder afbreuk te doen aan het ontwerp en de kwaliteit. De jury herkende alles waar we naar streefden en beloonde de inzet en het resultaat van ons team.”

Introductie in 2017

Urban Iki werd in 2017 geïntroduceerd als een betaalbaar alternatief. Juncker Bike Parts is vanaf het begin distributeur van de kinderzitjes. Volgens Urban Iki zijn de stoeltjes inmiddels bij meer dan 500 fietswinkels in Nederland te koop. Dit jaar breidde OGK Europe de distributie uit naar 15 landen in Europa.

German Design Council

De German Design Awards zijn de internationale toonaangevende prijzen die worden uitgereikt door de German Design Council. Het doel van deze raad: unieke trends in design ontdekken, presenteren en belonen. Elk jaar worden hoogwaardige inzendingen op het gebied van product- en communicatieontwerp gehonoreerd. Innovatie in het internationale ontwerplandschap is een belangrijk criterium waarnaar gekeken wordt. In een uitgebreid nominatieproces nomineren panels van experts alleen producten die zich aantoonbaar onderscheiden door hun ontwerpkwaliteit. De jury van 46 ontwerpspecialisten uit 11 landen heeft het ontwerp beoordeeld en de prestigieuze award toegekend aan Urban Iki.

Lees meer

Nieuw hip merk kinderfietsstoeltjes Urban Iki

Uitbreiding montage Urban Iki fietsstoeltjes

Urban Iki fietszitje met bijpassende Batavus Quip 

 

Reageer op dit artikel