nieuws

Cortina verruilt moederfiets voor family bike

Winkel 1907

Cortina neemt afscheid van de ‘moederfiets’. Nou ja, van de term dan. De ‘moederfiets’ zul je niet meer tegenkomen in het assortiment van Cortina. De family bike wel.

Cortina verruilt moederfiets voor family bike

“De term ‘moederfiets’ wordt vaak geassocieerd met een vrachtschip van een fiets, compleet met zitjes, manden en tassen. Kortom, totaal niet hip. Logisch dat jonge ouders niet staan te springen om zo’n moederfiets aan te schaffen”, aldus Anne-Tjitske Mulder van Cortina.

Family bikes

“De naam moederfiets doet absoluut geen recht aan de toffe, hippe stadsfietsen en e-bikes die wij speciaal voor papa’s en mama’s aanbieden. En dus hebben we ervoor gekozen om voortaan de term family bikes te gebruiken.”

Nieuwe collectie Cortina U4 Transport Family-fietsen

Cortina

Vanaf december is de nieuwe collectie U4 Transport Family-fietsen verkrijgbaar.

Vanaf december is de nieuwe collectie U4 Transport Family-fietsen verkrijgbaar. “Deze transportfietsen zijn bij uitstek geschikt voor het meenemen van kids en bagage”, zegt de fabrikant. Ze zijn er als stadsfiets én als e-bike.

“Zo zijn de frames van de Cortina U4 Family extra sterk en bovendien verlengd. Hierdoor heb je net wat meer ruimte tussen zadel en stuur. Dat betekent veiliger op- en afstappen als je bijvoorbeeld een voorzitje op de fiets hebt”, aldus Cortina.

Iets lagere instap

“Verder superfijn: een iets lagere instap, een dubbele standaard, breder stuur, stuurslot, voordrager met genoeg ruimte voor een voorzitje en een achterdrager die geschikt is voor alle type kinderzitjes. Deze voordelen gelden ook allemaal als je kiest voor de elektrische variant: de Cortina E-U4 Transport Family.”

Reageer op dit artikel