nieuws

Terugroepactie Lazer helmen type Blade, Magma, Elle en Jade

Winkel 672

Lazer Sport heeft besloten tot een terugroepactie van de fietshelmen Blade, Magma, Elle en Jade. In sommige gevallen komen deze helmen niet door de roll-off -test zoals vereist door de CE-normen. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat het kinbandje van de helm bij een val loslaat.

Terugroepactie Lazer helmen type Blade, Magma, Elle en Jade
Bij de fietshelmen Blade, Magma, Elle en Jade kan het in zeldzame gevallen voorkomen dat het kinbandje van de helm bij een val loslaat. Foto Lazer

Dit probleem doet zich voor bij alle maten van de helmen Blade, Magma, Elle, Jade van Lazer, verkocht vanaf januari 2015. Volgens Lazer zijn er tot nu toe geen incidenten bekend en beschouwt Lazer het veiligheidsrisico als zeer laag. Maar omdat sommige producten niet voldoen aan de CE-normen, heeft Lazer vrijwillig besloten tot een terugroepactie van de betreffende helmen in de landen waar de roll-off -test verplicht is. Of de norm van toepassing is in uw land kunt u terugvinden op de website www.lazersport.com. Consumenten kunnen contact opnemen met hun Lazer-dealer voor meer informatie.

Codes terugroepactie

Het gaat alleen om de volgende modellen van LAZER helmen:

  • Blade: identificatiecode LZB-08, CE-maten XS, S, M, L, XL
  • Elle: identificatiecode LZB-08, CE-maten S, M
  • Magma: identificatiecode LZB-08, CE-maten XS, S, M, L, XL
  • Jade: identificatiecode LZB-08, CE-maten S, M

De andere helmen van Lazer hebben dit probleem niet. De helmen waar het om gaat zijn verkocht in diverse kleuren. De naam van het model, de identificatiecode en de maat zijn te vinden op een witte sticker aan de binnenkant van de helm.

Contact opnemen met winkel

Consumenten die een van die helmen heeft, wordt aangeraden zo snel mogelijk contact op te nemen met de winkel waar de helm is aangeschaft. Daar krijgt men kosteloos een andere helm. De helm die ter vervanging wordt aangeboden, wordt verkocht onder de naam Blade+ en Magma+ en is voorzien van een nieuw kinbandje dat wel voldoet aan de norm. Deze helmen zijn CE gecertificeerd en hebben een code eindigend op ‘081’ en ‘181’. Consumenten die twijfelen of hun Lazer helm onder de terugroepactie valt, wordt geadviseerd de helm te laten controleren bij hun dealer.

 

Reageer op dit artikel