nieuws

Rotterdam koopt 200 Silence e-scooters

Winkel 1068

De gemeente Rotterdam heeft via een grote aanbesteding gekozen voor de Silence e-scooter. De komende 4 jaar worden zo’n 200 scooters aangeschaft voor onder andere de afdeling Toezicht en Handhaving.

Rotterdam koopt 200 Silence e-scooters

De Silence e-scooter is geen onbekende voor de gemeente Rotterdam. Eind 2016 testten zij de e-scooter, waarna met name de grote actieradius tot 180 km op één acculading aanleiding was om tot aanschaf van zo’n 30 Silence scooters over te gaan.

Nu, 2 jaar later, gaat Rotterdam over tot de aanschaf van 200 scooters. Deze worden over een periode van 4 jaar geleverd en onderhouden door de Rotterdamse dealer Allbikes.

Grote actieradius en goede zitpositie Silence e-scooter

Silence e-scooter

Naast de grote actieradius is de comfortabele zitpositie reden voor Rotterdam om te kiezen voor de Silence e-scooter.

De grote actieradius van de Silence e-scooter is niet de enige reden voor de positieve uitkomst van de aanbesteding. Ook de uitstekende zitpositie is een groot voordeel volgens Roteb Lease, wagenparkbeheerder van de gemeente Rotterdam.

“De Silence e-scooter is ruimer dan andere scooters, waardoor het erg comfortabel rijdt”, wist accountmanager René van Benten al in 2016. De Silence is dan ook een van de weinige e-scooters die speciaal is ontwikkeld voor zakelijk gebruik. Dit is onder andere terug te zien in het robuuste B2B chassis en het grote laadvermogen van 175 kg.

10.000 e-scooters per jaar

Silence e-scooter

De Silence wordt gemaakt door het Spaanse Silence by Scutum. Achter dat bedrijf zitten investeerders als Repsol en Caixa bank, waardoor volop ontwikkeld kan worden.

De e-scooter wordt door het Spaanse bedrijf Silence by Scutum ontwikkeld en geproduceerd. Dit geldt voor zowel het frame als de batterijen. Het bedrijf heeft een productiecapaciteit van 10.000 scooters en 20.000 batterijen per jaar.

Silence S03

Op dit moment wordt de Silence S03 gepresenteerd, de driewielige variant van het huidige model, de S02. De SO3 biedt grotere cargomogelijkheden. In 2019 wordt de consumentenversie verwacht.

Reageer op dit artikel