nieuws

Technogym Skillbike is indoor fiets met ‘echte’ versnellingen

Winkel 1093

Technogym introduceert de Skillbike, een stationaire indoorfiets die het buiten fietsen zo goed mogelijk nabootst. Volgens Technogym is de eerste indoorfiets met ‘echte’ versnellingen. Middels Real Gear Shift wordt bijvoorbeeld de dynamiek van fietsen in de bergen zo natuurlijk mogelijk gesimuleerd.

Technogym Skillbike is indoor fiets met ‘echte’ versnellingen

De Technogym Skillbike is ontwikkeld als trainingsfiets voor wielrenners, atleten en fietsfanaten die ook in de winter op de pedalen willen blijven staan. Hij is uitermate geschikt voor atletische- en prestatietrainingen.

Verandering in weerstand

Het gepatenteerde Real Gear Shift-systeem maakt het mogelijk om de dynamiek van het in de bergen te rijden na te bootsen. Door van versnelling te wisselen kunnen renners de verandering in weerstand ervaren. Tegelijkertijd wordt de juiste weerstand en cadans aangehouden voor maximale efficiëntie. Op de console worden realtime de geselecteerde versnellingen weergegeven.

Real Gear Shift activeert de unieke zogeheten Multidrive Technology. Hiermee is het mogelijk om krachttraining af te wisselen met klimsimulaties. “Dit verbetert niet alleen kracht en uithoudingsvermogen, maar ook maximale efficiëntie op een nieuwe en stimulerende manier”, zegt Technogym.

Technogym Skillbike geeft gevoel van outdoor fietsen

Om het gevoel van outdoor fietsen te evenaren reproduceert Skillbike’s Riding Design de biomechanica van outdoor fietsen. Frame en stuur zijn zo vormgegeven dat heel eenvoudig verschillende rijposities voor weg, tijdrit en mountainbike kunnen worden aangenomen. Het zogenoemde Road Effect-systeem vormt de kern van de Skillbike. “Daarbij wordt het gevoel van outdoor fietsen nagebootst door de fietsstijl en prestatieparameters uit te lezen”, zegt Technogym.

Realtime feedback

Technogym noemt de Skillbike ‘een digitaal en volledig interactief product’. Dat uit zich onder meer in het geïntegreerde 7”kleurenscherm. Deze geeft alle relevante data van je prestaties weer met realtime feedback over cadans, wattage, snelheid, helling, hartslag en versnelling. Dankzij de Pedal Printing technologie wordt ook de circulariteit en symmetrie van de pedalen gemonitord. Volgens Technogym ideaal om je efficiëntie te verbeteren. De Skillbike is volledig geïntegreerd met Strava, Garmin en Zwift.

Volgens de fabrikant leent de indoorfiets zich ook perfect voor training in kleine groepen op de sportschool of in een studio. “Trainers kunnen 2 inspirerende lessen aanbieden: Race en Performance. Met de Skillbike professional app kunnen trainers de les voorbereiden.” De consumentenadviesprijs bedraagt € 5.190, dat is inclusief btw, installatie, levering en montage en 2 jaar garantie.

Reageer op dit artikel