nieuws

Sigma Sport introduceert nieuwe fietslamp

Winkel 402

Sigma Sport komt met nieuwe fietsverlichting: de Aura 60 USB koplamp en de Micro Duo. Die laatste is een flexibele veiligheidslamp en werkelijk overal te plaatsen: op de fiets, rugzak, cap, aan je sleutelhanger en ga zo maar door.

Sigma Sport introduceert nieuwe fietslamp

Met de Aura 60 USB koplamp brengt Sigma Sport fietsverlichting naar een hoger niveau. Dit topmodel is uitgerust met 60 LUX sterke Osram LED-technologie. Dankzij het enorme bereik van 70 meter worden wegen en straten optimaal verlicht. Daarbij zorgt de LED-lens voor een gelijkmatige verdeling voor optimaal zicht rondom, zonder andere verkeersdeelnemers te verblinden. Ondertussen weegt de fietslamp maar 105 gram, vooral voor de racefietsers, voor wie elke gram telt, een pluspunt. De zogeheten light guide aan de zijkant verhoogt de zijdelingse zichtbaarheid van de fietser.  De koplamp is spatwaterdicht conform de IPX4-standaard.

3 verlichtingsmodi

Sigma Sport Aura 60 USB

De zogeheten light guide aan de zijkant verhoogt de zijdelingse zichtbaarheid van de fietser.

De Aura 60 fietslamp beschikt over 3 verlichtingsmodi: Standaard, Mid en Eco. De Standaard-modus is goed voor 60 LUX en een gebruiksduur van circa 4 uur. In de Mid-modus wordt de verlichtingssterkte tot de helft gereduceerd. De reikwijdte is dan nog altijd 40 meter, terwijl de gebruiksduur stijgt naar zo’n 7 uur. In de Eco-modus neemt de gebruiksduur toe tot 10 uur. Daarbij worden de wegen met 18 LUX verlicht.

Net als alle USB-koplampen van Sigma Sport beschikt de Aura 60 fietslamp over een inschakelbeveiliging middels dubbel klikken. Ook is er een 2-niveaus accu- en laadindicator.
Vanaf 70% van de accucapaciteit verschijnt een groen symbool voor de bedieningsknop van de lamp, onder de 30% is dit rood.

Opladen tijdens gebruik

Ook tijdens het opladen informeert de fietslamp je over de actuele accustatus en kan zelfs tijdens gebruik worden opgeladen. De lithium-accu is voorzien van een diepontladings- en overbeladingsbeveiliging. Omdat de accu geen geheugeneffect kent, kan de accu probleemloos weer vol worden opgeladen. De siliconen stuurhouder is vast met de lamp verbonden. Omdat je geen gereedschap nodig hebt, kun je de lamp makkelijk demonteren voor opladen of opbergen.

De Aura 60 USB is vanaf begin september 2018 los of in een set met het nieuwe USB-achterlicht Nugget II verkrijgbaar. De micro-USB laadkabel zit erbij. De adviesprijs is € 49,95 voor de koplamp, de setprijs bedraagt € 59,95.

Micro Duo veiligheidslamp

Sigma Sports Micro DuoNaast de Aura 60 komt Sigma Sports met de Micro Duo. Deze veiligheidslamp kun je nagenoeg overal monteren. Opvallend is dat je zelf kunt kiezen of de LED’s rood, wit of in een combinatie daarvan schijnen. Daarom is hij te gebruiken als voor- en als achterlicht. De beide LED-lampen kunnen middels de geïntegreerde drukknoppen worden bediend. Daarnaast kunnen ze afzonderlijk worden aangestuurd.

Samen met de twee verlichtingsmodi (continu en knipperend) en twee lichtkleuren (rood en wit) kunnen verschillende verlichtingscombinaties worden gecreëerd. Daardoor ben je zichtbaar vanaf zo’n 50 m. De brandduur bedraagt ongeveer 60 uur. De lamp is spatwaterdicht conform de IPX4-standaard.

De Micro Duo is verkrijgbaar in wit, zwart, zilver en rood. De veiligheidslamp is vanaf begin september 2018 verkrijgbaar. De adviesprijs is € 9,95., 2 batterijen zijn inbegrepen.

 

Reageer op dit artikel