nieuws

Freebike laat klant zelf e-bike samenstellen bij de dealer

Winkel 566

Freebike laat op Vélovak zien hoe het de consument en dealer makkelijk maakt, met een demo-opstelling waarmee de klant zelf zijn ideale e-bike kan samenstellen. Zodoende hoeft de dealer geen onnodige voorraad aan te houden, en de klant krijgt zijn zelf samengestelde e-bike binnen 72 uur geleverd.

Freebike laat klant zelf e-bike samenstellen bij de dealer

Margebewust zakendoen noemt Freebike het online inkoopsysteem, dat in oktober 2017 geïntroduceerd werd. Inmiddels maken meer dan 100 dealers in Nederland gebruik van het systeem.

Freebike demo-opstelling

Een grote voorraad, volle winkelvloer en uitpuilend magazijn behoren tot het verleden met de demo-opstelling van Freebike. Die toont de diverse modellen e-bikes, samen de beschikbare kleuren. De klant kan dan zelf zijn gedroomde e-bike samenstellen. “De dealer hoeft geen bestelprognoses en jaarplanningen af te geven. Ook voorkomen we zo dat zijn magazijn gevuld is met fietsen waarvan niet zeker is of het de juiste zijn”, zegt Freebike.

Er worden vaste prijzen gehanteerd. “Daardoor is de dealer gegarandeerd van een vaste marge. De zelf samengestelde e-bike wordt binnen 72 uur geleverd, inclusief 4 jaar garantie op accu en motor.”

Vélovak is inkoopmoment

De data van de beurs, van zondag 9 september tot en met dinsdag 11 september, vormen een mooie aftrap als inkoopmoment voor het nieuwe seizoen. “De retail kan deze gelegenheid gebruiken om te netwerken, zich te oriënteren voor het komende seizoen, nieuwe merken te zoeken en de handel met de bestaande merken uit te breiden”, benadrukt initiatiefnemer Will Scheper. E-bike merken die op Vélovak te zien zullen zijn: Elby, Huyser, Freebike, Ebike Das Original (Ebike Factory), Oxford, VSF Manufaktur, Trenergy, Keola en Van Dijk.

Alles voor de vakhandel in 1 platform

De beurs biedt op alle vlakken van de fietsenbusiness relevante inhoud. Voor fietsen een breed aanbod stadsfietsen, elektrische fietsen, racefietsen en mtb’s. Verder onderdelen en accessoires, kleding, en sportvoeding. Voor de werkplaats is er aanbod in gereedschap, werkplaatsinrichting en kleinmateriaal. Aanvullende retailservices zijn er in de vorm van verzekeringen, winkelautomatisering en technische trainingen.

Uitje voor het hele team

Bezoekers aan Vélovak kunnen zich gratis inschrijven. Om verzekerd te zijn van de professional als bezoeker, moeten bezoekers een KvK-nummer bij hun aanmelding invoeren om zich te registeren. Beursmanager Mascha de Bruin: “Je kunt dus je hele team meenemen, inclusief de parttimers en hulpkrachten. Een leuk uitje voor het hele team, gezellig en met inhoud.” Hebt u zich nog niet vooraf geregistreerd, dan kan dit ook nog op de dag van bezoek bij de receptie van Evenementenhal Gorinchem.

Informatie Vélovak

Op 9, 10 en 11 september staat er in Gorinchem een onafhankelijk platform met alles voor de distributeurs en winkeliers uit de fietsenbranche in de Benelux.

  • Entree: Gratis bij inschrijving met KvK-nummer
  • Locatie: Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem
  • Openingstijden: Zondag 9 september 12:00 – 17:00 uur
  • Maandag 10 september 14:00 – 21:00 uur
  • Dinsdag 11 september 14:00 – 21:00 uur
  • Parkeren: Gratis
  • Catering: Drankjes zijn gratis, catering tegen schappelijke tarieven.

Meer informatie vind je op de website van Vélovak.

Lees alles over Vélovak in het speciale Vélovak Dossier op tweewieler.nl.

Reageer op dit artikel