nieuws

Electra Bicycle breidt Cruiser-serie uit met 3 Limited Editions

Winkel 388

Electra Bicycle breidt zijn Cruiser-serie uit met 3 nieuwe modellen in een beperkte oplage. Voor dames zijn er de nieuwe modellen Page en Tapestry, voor heren de Men’s EBC `93 Attitude Cruiser.

Electra Bicycle breidt Cruiser-serie uit met 3 Limited Editions
Voor de Men’s EBC ‘93 Attitude Cruiser keek Electra Bicycle naar de BMW Art-Car-serie.

Voor de Men’s EBC ‘93 Attitude Cruiser keek Electra Bicycle naar de BMW Art-Car-serie. De Attitude Cruiser is geent op de in 1975 door schilder en beeldhouwer Alexander Calder ontworpen BMW 3.0 CSL. Daarbij werd gebruik gemaakt van kleuren en vormen, om de illusie van beweging te creëren.

Liefde voor details

“Daardoor geïnspireerd hebben we een Cruiser ontworpen die klaar is voor elke race, maar door zijn retro-charme ook in stilstand de aandacht trekt. De fietsen springen eruit door de liefde voor details. Zo loopt er zowel in het frame als aan de binnenkant van de banden een fijne blauwe lijn door de hoofdzakelijk tweekleurige uitvoering.” Het jaar 1993 herinnert daarbij aan het oprichtingsjaar van het Californische cultmerk, dat met deze Limited Edition zijn 25-jarig jubileum viert.

electra bicycle Ladies‘ Page Fashion CruiserDe ontwerpers van Electra Bicycle haalden hun inspiratie voor de nieuwe fietsen verder naar eigen zeggen uit de mode- of muziekwereld, uit reizen of de natuur. De Ladies‘ Page Fashion Cruiser bijvoorbeeld ‘weerspiegelt de schoonheid van de Antelope Canyon in Arizona’, aldus de fabrikant.  “Het is de perfecte fiets voor avontuurlijke vrouwen die willen genieten van de wereld.”

 

Ladies‘ Tapestry Fashion Cruiser

electra bicycle Ladies‘ Tapestry Fashion CruiserTot slot de Ladies‘ Tapestry Fashion Cruiser. “Die weerspiegelt de kunst van de tapisserie. Geïnspireerd door fijn uitgewerkte wandtapijten krijgt dit model een bohémien flair. De krachtige aardetinten op een rustiger, crèmekleurig frame geven de fiets een nonchalante look. Andere details van deze Cruiser zijn de sierlijke franjes aan stuur en zadel en de houten elementen in de bagagedrager vooraan en achteraan”, aldus de fabrikant.

Reageer op dit artikel