nieuws

Veilig naar school fietsen met helmen van Nutcase

Winkel 240

Voor Regio Zuid is de zomervakantie al weer bijna voorbij. Nog een week en dan barst het schoolverkeer weer los. De Amerikaanse helmenfabrikant Nutcase wil met de slogan ‘I love my brain’ benadrukken hoe belangrijk het dragen van een fietshelm is.

Veilig naar school fietsen met helmen van Nutcase
Foto Nutcase

Als onderdeel van de Back to School-campagne laat Nutcase zien hoe gemakkelijk het is om op de fietsveiligheid met trendy design te combineren. De collectie van 2018 heeft opvallende ontwerpen én technische vernuft. Zoals het MIPS-systeem voor optimale schokabsorptie in het onverhoopte geval van een valpartij.

Opvallende designs helmen

De helmen zijn in meerdere designs verkrijgen, met motieven als Space Cats, waar katten in de ruimte rondzweven of een nostalgische retrostijl in oranje en donkergroen van het Element Stripe Matt.

Brain & Bike

De eerste voorbereidingen voor de start van het nieuw schooljaar vinden gedurende de hele zomervakantie plaats. Naast een nieuw etui, een agenda en trendy schrijfgerei wordt de fietshelm als zeer belangrijke aankoop vaak over het hoofd gezien. Terwijl de fiets vaak onderdeel uitmaakt van de dagelijkse route tussen thuis en school.

Hersenen goed beschermen

De hersenen met zijn miljarden zenuwcellen is het belangrijkste orgaan van het menselijk lichaam. Het is daarom belangrijk om deze goed te beschermen tegen mogelijk letsel op de fiets. Een belangrijke factor voor het verder uitbreiden van de helm in het fietsverkeer is volgens Nutcase de functie van ouders als rolmodel. Volgens de Duitse Vereniging voor Orthopedie en Traumachirurgie DGU draagt ​​76% van de kinderen in Duitsland een helm; ouders doen dit slechts in 20% van de gevallen.

Technische specificaties Nutcase helmen

De collectie van Nutcase bestaat uit helmen voor kinderen en volwassenen en omvat modellen in meer dan 30 verschillende effen kleuren en trendy en kleurrijke motieven. De helmen zijn voorzien van een 360 graden reflector, een afneembaar draaiknopsysteem en vizier, drie verschillende binnenbekledingssets om de individuele pasvorm aan te passen en de kenmerkende Fidlock-magnetische gesp.

 

Reageer op dit artikel