nieuws

PRO komt met nieuw premium fietsgereedschap

Winkel 417

PRO breidt het assortiment uit met hoogwaardig fietsgereedschap voor de veeleisende fietsmechanieker.

PRO komt met nieuw premium fietsgereedschap

Team Tools

Het nieuwe TEAM-gereedschap van PRO is ontworpen met de nieuwste fietstrends in het achterhoofd. De set bevat een 12-speed compatibele XTR-sluitringverwijderaar, 12-speed kettingzweep, bottom brackettool, 12-speed compatibele kettingpons en een pedaalsleutel. Alle gereedschappen zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijker te gebruiken zijn omdat ze erg stijf zijn en de hefboomwerking is verbeterd (met uitzondering van de kettingpons). Dit betekent dus dat er minder kracht nodig is om fietsonderdelen te verwijderen of te installeren.

Alle TEAM Tools zijn gemaakt van lasergesneden staal met een extra warmtebehandeling om de sterkte te verbeteren, de flexibiliteit te verminderen en de duurzaamheid te vergroten. Daar komt bij dat het gereedschap ook langer is voor het verwijderen van de echt vastzittende onderdelen. Door de ergonomisch vormgegeven handgrepen liggen de tools ook fijn in de hand; de grepen van een compound van hard en soft materiaal zorgen voor extra grip.

Het gereedschap wordt geleverd met een extra functionaliteit, zo is de TEAM-cassette-sluitringverwijderaar, geschikt voor centerlock schijfremmen, de TEAM-pedaalsleutel kan worden gebruikt op 15 mm-assen in combinatie met 6 en 8 mm inbussleutels en de TEAM-kettingzweep komt inclusief een DURA-ACE/XTR-bracketverwijderaar met schroefdraad voor Hollowtech lagers.

Kabelgeleidingstool

Deze aluminium tool in zakformaat wordt gebruikt voor het doorvoeren van schakelkabels, remkabels, Di2-draden en hydraulische kabels door frames. Met een extra sterke micromagneet kunnen draden en kabels gemakkelijk door frames worden geleid. De kabelgeleidingstool wordt geleverd met alle adapters die nodig zijn om met reguliere kabels en draden te koppelen. Na gebruik rolt de tool netjes op zodat hij weinig ruimte in een gereedschapskist past.

Geïntegreerde mini-tool

Deze mini-tool met ratelsysteem bevat Allen inbus/Torx-sleutels, bandenlichters, schroevendraaiers en een kettingpons. Hij kan worden opgeborgen in een neopreen hoes van 140x35x15mm, zodat de tool netjes onder het zadel kan worden opgeborgen. Rijders die PRO’s Stealth-, Falcon-, Griffon- of Turnix-zadels gebruiken met bevestigingsbouten aan de onderkant, kunnen de geïntegreerde mini-tool rechtstreeks onder het zadel plaatsen. Fietsers zonder PRO-zadels kunnen de PRO-adapter voor videocamera-montage gebruiken om het gereedschap te monteren.

PRO’s premium fietsgereedschap ligt vanaf oktober 2018 in de winkels.

Reageer op dit artikel