nieuws

Gek van Fietsen.nl bouwt fiets voor Wereld Uur Record

Winkel 1901

Gek van Fietsen.nl in Alphen aan den Rijn bouwde een unieke racefiets waarmee Dion Beukeboom een poging gaat doen het Wereld Uur Record te verbreken. Op woensdag 22 augustus zal Beukeboom in Mexico een aanval doen op het record.

Gek van Fietsen.nl bouwt fiets voor Wereld Uur Record

Gek van Fietsen.nl startte een jaar geleden met de bouw van de recordfiets voor Beukeboom. De renner van het Vlasman Cycling Team, Nederlands kampioen op de achtervolging, gaat met die fiets pogen op de wielerbaan in het Mexicaanse Aguascalientes het Wereld Uur Record te verbeteren.

Het huidige record is in handen van de Brit Sir Bradley Wiggins, die in 2015 een afstand van 54,526 km aflegde in één uur.

Renner van ruim 2 meter lang

Gek van Fietsen.nl in Alphen aan den Rijn bouwde een unieke racefiets waarmee Dion Beukeboom een poging gaat doen het Wereld Uur Record te verbreken.

De recordfiets is helemaal op maat gemaakt voor de ruim 2 meter lange Dion Beukeboom.

De ontwikkeling van de fiets was geen sinecure, zegt Gek van Fietsen.nl. “Dion is ruim 2 meter lang, en past dus niet op een standaard fiets. Daarnaast stelt de UCI hoge eisen waar de fiets aan moet voldoen tijdens een recordpoging.”

Beukeboom en zijn begeleidingsteam zijn al sinds 4 augustus in Mexico. Het lichaam gedurende een langere periode laten wennen aan de hoogte is één van de onderdelen van de ultieme voorbereidingen. Ton Vrolijk, oud wielrenner en mecanicien van Gek van Fietsen.nl, is inmiddels ook in Mexico om de fiets te prepareren.

Op woensdag 22 augustus gaat Dion Beukeboom om 21:00 uur op de wielerbaan in het Mexicaanse Aguascalientes zijn aanval doen op het werelduurrecord. De recordpoging is vanaf ongeveer 20:30 uur in een live uitzending op Eurosport te volgen, en ook via het YouTube kanaal van de UCI.

Reageer op dit artikel