nieuws

Van Raam in Innovatie Top 100

Winkel 422

Van Raam in Innovatie Top 100
Van Raam staat in de MKB Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel. Foto Van Raam

Van Raam staat in de MKB Innovatie Top 100 van de landelijke Kamer van Koophandel. De Varsseveldse fietsenbouwer wordt geprezen vanwege zijn smart bike die dankzij sensoren de verrichtingen van de patiënt kan doorgeven.

Van Raam uit Varsseveld is genomineerd met zijn smart, personalized bike. ‘Deze fiets is uitgerust met verschillende sensoren. Patiënten kunnen de fiets gebruiken bij hun revalidatie. Door de smart technologie is de fiets in staat om informatie door te geven aan de revalidatiearts of fysiotherapeut. Daardoor kan deze op afstand de verrichtingen van de patiënt volgen.’

Innovatie zorgt voor groei

De MKB Innovatie Top 100 is een wedstrijd die laat zien op welke manieren Nederlandse bedrijven innoveren. Volgens onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat innovatieve bedrijven ook succesvol zijn. De innovatie zorgt voor groei. ‘Alle Top 100-bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever.’

250 inzendingen

De honderd innovatieve bedrijven zijn door innovatie-experts gekozen uit 250 inzendingen voor de jaarlijkse wedstrijd voor het midden- en kleinbedrijf. De nominaties worden beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.’

Ranking bekend in september

Op 26 september wordt de rangorde van de Innovatie Top 100 bekendgemaakt. De winnaar krijgt geen geldprijs. De Kamer van Koophandel: ‘De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse midden- en kleinbedrijf in staat is.’

In mei 2018 stopte de oudste medewerker van Nederland. Henk Kluver werkte bij Van Raam.

Reageer op dit artikel