nieuws

Puky lanceert kinder MTB-merk Eightshot

Winkel 353

Puky lanceerde dit weekend op de Eurobike het nieuwe merk Eightshot met mountainbikes voor kinderen. Daar waar het merk Puky ophoudt, biedt Eightshot een programma mountainbikes voor oudere kinderen tot 15 jaar.

Puky lanceert kinder MTB-merk Eightshot
De presentatie van Puky en Eightshot op de Eurobike. Foto Tweewieler

De MTB’s van Eightshot zijn licht, hebben een aangepaste geometrie voor kinderen en zijn afgemonteerd met speciale componenten. Het idee ontstond twee jaar geleden toen een van de ontwerpers van Puky een geschikte mountainbike zocht voor zijn zoon, tegen een redelijke prijs, en er geen kon vinden. De mountainbikes van Eightshot hebben de kwaliteit van Puky met een prima prijs-/kwaliteitverhouding.

Uitrol in Nederland van Eighshot

Jeroen Goldschmidt van Puky geeft aan dat de eerste reacties op Eightshot vanuit Duitsland erg goed zijn: “De eerste modellen waren snel uitverkocht. In Nederland gaan we het merk nu ook rustig uitrollen. We gaan beginnen met zo’n tien tot vijftien winkels.” Hij gaat binnenkort starten met het benaderen van geschikte winkels.

EightshotEighshot MTB’s in drie maten

De kinder-mountainbikes van Eightshot hebben dezelfde kwaliteit als de Puky fietsjes. De modellen zijn verkrijgbaar in drie maten: 20, 24 en 27,5 inch, waarbij de afmeting van de crank is aangepast is voor iedere maat. De 20 inch modellen zijn voor kinderen tussen 6 en 8 jaar, die van 24 inch tussen 8 en 12 jaar en de 27,5 inch modellen voor kinderen tussen 11 en 15 jaar.

Eightshot modellen voor 2018/2019

Puky komt eerst met drie modellen:

  • de X-Coady 20 is afgemonteerd Shimano Tourney 7-Gang, V-brakes, gewicht 8,9 kg, verkoopprijs € 299,99
  • de X-Coady 24 SL, afgemonteerd met Shimano Tourney 8-Gang, V-brakes, gewicht 9,9 kg, verkoopprijs € 379,99
  • X-Coady 275 Race: met Shimano Deore 10-Gang, met hydraulische schijfremmen, gewicht 10,9 kg, verkoopprijs € 899,99
Reageer op dit artikel