nieuws

Controltech fietscomponenten leverbaar bij Tehava

Winkel 399

Controltech fietscomponenten leverbaar bij Tehava

De sturen, stuurpennen en zadelpennen voor racefietsen en mountainbikes van Controltech zijn nu leverbaar via Tehava. De Controltech fietsonderdelen zijn gemaakt van carbon, titanium en aluminium. De focus licht op lichte, sterke en slimme componenten.

Controltech bestaat sinds 1989. Toen kwam het met een lichtgewicht bar en. Inmiddels levert het merk vanuit de eigen fabriek in de Verenigde Staten een breed assortiment aan lichte, sterke en slim ontworpen fietscomponenten.

Timania-lijn als topper van Controltech

Controltech TimaniaDe Timania-lijn is de topper binnen het Controltech-assortiment. Voor deze lijn maakt het merk gebruik van titanium. Dat is zeer goed bestand tegen extreme krachten, en daarnaast ontzettend licht. “De duurzaamheid van titanium garandeert een levenslang mooie uitstraling.  Dankzij de natuurlijke veerkracht worden trillingen gedempt”, zegt Tehava.

Een speciale uitvoering binnen deze lijn is het Timania Race-stuur. Hierbij combineert Controltech titanium en carbon. “Dat resulteert in een zeer lichtgewicht en ergonomisch stuur”, zegt Tehava.

Cougar carbonstuur

Controltech CougarCougar is de performancelijn van Controltech. Het Cougar carbonstuur biedt een ideale kracht/gewicht ratio. Het gewicht bedraagt 237 gram voor het 420 mm-model. Door het driehoekig design van de stuurbochten ervaart de fietser veel controle. Omdat de remkabels in het stuur weggewerkt kunnen worden, verbeter de aerodynamica.

Falcon

Controltech FalconOnder de naam Falcon maakt Controltech slanke, lichtgewicht aluminium zadelpennen, racesturen en stuurpennen. Waaronder de fraai uitziende zadelpen Falcon Hex. Door het zeshoekige ontwerp kan het zadel in vier verschillende offset posities geplaatst worden: 20, 10, -5 en -10 mm.

ONE

Controltech ONEControltech ontwikkelde met de ONE-lijn duurzame componenten ‘met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding’, zoals Tehava stelt. De ONE collectie biedt componenten racefietsen en mountainbikes. Deze lijn is gemaakt uit 6061 aluminium, magnesium en siliconen.

Reageer op dit artikel