nieuws

Accell lijft moederbedrijf Babboe helemaal in

Winkel 953

Accell Group lijft Velosophy, bekend van bakfietsmerk Babboe,in. Accell was met een minderheidsbelang van 35 procent al jaren betrokken bij Velosophy en neemt nu de rest van het bedrijf ook over.

Accell lijft moederbedrijf Babboe helemaal in

Ruim tien jaar geleden werd het Babboe-merk geïntroduceerd met als doel om de bakfiets toegankelijk te maken voor jonge gezinnen. Babboe is inmiddels Europees marktleider en actief in 22 landen. Om ook het topsegment te gaan bedienen, introduceert Velosophy in de loop van 2018 de CarQon, een premium e-cargo bike.

Ook belang in Carver e-bezorgbakfietsen

De snelgroeiende markt van elektrische bezorgbakfietsen voor stedelijk transport wordt bediend door Centaur Cargo, een B2B bakfietsspecialist die momenteel pilots uitvoert met grote e-commerce spelers. Het bestaande indirecte 14%-belang van Accell Group in Carver blijft ongewijzigd. Er werden geen financiële details over de transactie vermeld.

Accell zoekt mobiliteitsoplossingen

“Met deze overname zetten we een belangrijke volgende stap in onze urban mobility-strategie en verstevigen we onze positie op de markt van e-cargo fietsen. We richten ons daarbij niet alleen op consumenten, maar ook op de groeiende vraag naar slimmere en schonere mobiliteitsoplossingen voor de bezorging van pakketten, boodschappen en maaltijden in steden. Het team van Velosophy ademt innovatie en geeft ons nog meer slagkracht in de internationale e-cargo fietsmarkt”, aldus topman Ton Anbeek van Accell.

Gefinancierd uit eigen middelen Accell

Velosophy heeft circa 50 medewerkers en boekte in 2017 een omzet van € 17,7 miljoen. De overname wordt door Accell Group gefinancierd uit eigen middelen. De transactie is onder voorbehoud van toestemming van de Duitse marktautoriteit en zal naar verwachting in het derde kwartaal 2018 worden geëffectueerd.

 

 

Reageer op dit artikel