nieuws

Giant presenteert nieuwe SyncDrive-motor op huisshow

Winkel 4058

Giant presenteert nieuwe SyncDrive-motor op huisshow
De Giant Any-Tour E+ met SyncDrive Life Sport en Deore.

Giant ontbrak op de Eurobike, maar is ondertussen begonnen met haar dealershows. Of eigenlijk huisshow. Dealers worden uitgenodigd in de showroom in de vestiging in Lelystad. Die showroom is onlangs uitgebreid vanwege het groeiend aantal modellen. En de extra ruimte wordt geheel ingenomen door e-bikes.

Giant heeft een uitgebreid aanbod, onderverdeeld in diverse categorieën. Van racefietsen tot stadsfietsen en van E-mountainbikes tot E-Speed-fietsen. Grootste nieuws voor 2019 is de nieuwe SyncDrive Life motor. Giant ontwikkelde deze krachtbron samen met Yamaha en  – op gebied van accutechnologie – Panasonic.

3 versies SyncDrive

Giant Daily Tour E+

De Giant Daily Tour E+ is er ook met een Gates-riem.

Van de SyncDrive-motoren zijn er 3 versies: een Life-uitvoering en een iets krachtigere Sport- en Pro-motor. Belangrijkste kenmerken van de SyncDrive Life zijn volgens de fabrikant de stillere middenmotor, PedalPlus 6-sensoren-technologie, 5 ondersteuningsniveaus en een automatische support-stand. Modellen als de Grand Tour E+, Prime E + en Daily Tour E + hebben deze motor.

Er zijn uitvoeringen met Nexus-naven en de Daily Tour E+ is er bijvoorbeeld ook met een Gates-riem ( € 3.299,-). De sportieve tak beslaat ondermeer de Any-Tour E+, Quick-E+, Explore-E+ en Amiti-E+ (damesversie). De Any-Tour E+ is afgemonteerd met Shimano XT 11-speed voor € 3.499,-.

Giant RideControl Evo display

Ook nieuw bij Giant is de RideControl Evo display. Dit zal in de nabije toekomst uitbreidbaar zijn met een aantal slimme functies. Voor de meest sportieve e-bikes (E-MTB’s) is er de compacte Ride Control One.

Veel modellen hebben een in de onderbuis geïntegreerde accu. Ook is bij modellen met een achterdragerbatterij voortaan keuze uit 3 accu’s (300, 400 en 500 watt). Bij de sportieve hybrides is er voortaan een onderverdeling in Anytour voor heren en Allure voor dames. Die vallen nu ook onder de vlag van Liv.

Schijfremmen

De Giant Propel Advanced racefiets

De Giant Propel Advanced racefiets is er met nieuwe SpeedControl-remmen en met schijfremmen.

Voorts zet Giant wat racefietsen betreft in de 2019-collectie vol in op schijfremmen. Ook in dit segment veel aandacht voor de modellen van Liv. In de 2019-collectie is ook volop ruimte voor kleding, nieuwe banden en wielen, verlichting en accessoires. Daarbij voeren frisse, heldere kleuren de boventoon.

Reageer op dit artikel