nieuws

Verwimp houdt speciale dealershow voor Superior in de Eiffel

Winkel 1173

Verwimp houdt speciale dealershow voor Superior in de Eiffel

Met een speciale dealershow, gericht op bestaande en potentiële dealers, heeft Louis Verwimp een brede collectie van Superior gepresenteerd. Tegen het pittoreske decor van het Duitse Eiffellandschap konden dealers niet alleen kennis maken met de nieuwe collectie, maar ook in de omgeving testritten maken.

Superior wordt gemaakt door in 1996 opgerichte het Nederlands-Tsjechisch fietsmerk Superior Bikes. Dat heeft een complete range aan fietsen in de collectie, van high end mountainbikes en racefietsen tot trekking- en e-bikes. Superior Bikes, in 2002 gefuseerd met Bike Fun International, produceert nu ruim 200.000 fietsen per jaar.

Louis Verwimp is vorig jaar van start gegaan met Superior. Daarbij concentreerde het zich vooral op de mountainbike- en racecollectie. Maar nu, in het tweede jaar, wordt het vizier verbreed en is besloten een veel breder deel van de collectie aan dealers te presenteren. “De vraag naar andere modellen kwam al spontaan opzetten, omdat dealers in de brochure en op de website zagen dat Superior nog veel meer in de collectie heeft,” zegt Ad van Opstal van Louis Verwimp.

Eigen dealernetwerk voor Superior 

Met 86 fietsen was Louis Verwimp neergestreken in Landhaus Eiffelsicht.

Met 86 fietsen was Louis Verwimp neergestreken in Landhaus Eiffelsicht.

Binnen het totaalaanbod van Louis Verwimp heeft Superior een status aparte. De fietsen staan namelijk niet in het bestelsysteem. Dit om de deelnemende Superior-dealers een regio bescherming te kunnen bieden. “Dat wordt op prijs gesteld. Als we Superior in ons bestelsysteem zouden opnemen, kan iedere klant van Verwimp die fietsen bestellen. Wij bouwen bewust aan een eigen dealernetwerk, omdat we ervoor willen waken dat Superior overal te koop is. We willen een zekere exclusiviteit bieden.”

In betrekkelijk korte tijd, sinds de start een jaar geleden, is een dealernetwerk van bijna 50 fietsenzaken opgebouwd en de rek is er nog niet uit. Ook potentiële dealers bezochten de dealershow. Verwimp wil gestaag groeien met het aantal dealers, waarbij de kwaliteit boven de kwantiteit gaat.

'Binnen het totaalaanbod van Louis Verwimp heeft Superior een status aparte'

Met 86 fietsen was Louis Verwimp neergestreken in Landhaus Eiffelsicht. In en om het hotel stonden circa 66 fietsen gepresenteerd. Daarnaast stonden voor het hotel 20 racefietsen en mountainbikes rijklaar om getest te worden. Van die optie werd veelvuldig gebruik gemaakt, meestal meerdere modellen achter elkaar. De omgeving nodigde daar, in combinatie met het mooie weer, sterk toe uit.

Embargo tot Eurobike

De modellen uit de 2019-collectie kwamen rechtstreeks over vanuit de fabriek in Tsjechië. Na de show werden ze ook weer door een transporteur opgehaald, want deze modellen zullen binnenkort ook te zien zijn op de Eurobike in Friedrichshafen. De fietsen, die aan de dealers gepresenteerd werden, waren dan ook hagelnieuw. Van een aantal modellen mocht zelfs geen foto’s gemaakt worden. Dit in verband met een embargo op componenten, die nog niet vóór de Eurobike bekend mogen worden.

De collectie van Superior heeft over de hele linie een serieuze upgrade ondergaan, waarbij de afmontage op veel modellen naar een hoger en breder niveau gegaan is. ‘ALWAYS RACE’ is het centrale thema, zeker voor de sportfietsen. Voorheen paste Superior alleen maar Shimano-componenten toen. Nu echter is ook een aantal modellen uitgerust met SRAM X0, X2 of Eagle.

Complete wielsets van DT Swiss

Met een speciale dealershow, gericht op bestaande en potentiële dealers, heeft Louis Verwimp een brede collectie van Superior gepresenteerd. Tegen het pittoreske decor van het Duitse Eiffellandschap konden dealers niet alleen kennis maken met de nieuwe collectie, maar ook in de omgeving testritten maken.

De fabrieksgarantie op het frame is standaard 3 jaar en kan worden verlengd tot 5 jaar.

Ook werd de samenwerking met DT Swiss hechter. In het nieuwe modeljaar worden diverse modellen uitgerust met complete wielsets van de Zwitserse fabrikant.
“De frames blijven onveranderd, want dat zijn stijve frames met een uitstekende geometrie. We bieden 3 jaar garantie op frames, maar het is voor consumenten mogelijk de garantie tegen een kleine vergoeding te verlengen tot 5 jaar. Zoveel vertrouwen heef Superior in de kwaliteit van haar frames”, licht Van Opstal toe.

Het topmodel qua prijsniveau is de mountainbike Team XF 29 Issue R. Dit een replica van de teamfiets van het MTB-Team Issue en staat voor € 6.499,- in de prijslijst. Prijzen beginnen bij 400 tot 500 euro. Van Opstal: “Dure racefietsen en mountainbikes zijn niet voor iedereen weggelegd. Onder die top zit een hele grote doelgroep, die geen duizenden euro’s aan een fiets kunnen of willen uitgeven. Daar zitten ook veel beginnende sporters tussen. Wij kunnen hen moeiteloos met onze collectie bedienen, want we hebben voor iedere prijsklasse interessante fietsen.”

Foto's

Reageer op dit artikel