nieuws

Tourwinnaar Jan Janssen doopt eigen rondvaartboot

Winkel 1077

Ter ere van zijn overwinning precies vijftig jaar geleden heeft Rederij ’t Smidtje in Amsterdam besloten een rondvaartboot naar Jan Jansen te vernoemen. Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat Jan Janssen als eerste Nederlander de Tour de France won. Vorige week werd de boot door hem gedoopt.

Tourwinnaar Jan Janssen doopt eigen rondvaartboot
Jan Janssen doopt zijn eigen rondvaartboot.

Met de rondvaartboot Jan Janssen kunnen wielerliefhebbers via rederij ’t Smidtje gaan varen door de Amsterdamse grachten met een arrangement met Franse hapjes en de Tour op tv. Het idee van journalist Jeroen Mantel en rederij ’t Smidtje om een rondvaartboot naar hem te noemen ter viering van zijn Tourzege sprak Jan Janssen zeker aan, zoals blijkt uit een artikel op AD.nl: “Ludiek toch. Mensen kunnen door de grachten varen op de Jan Janssen, met Franse hapjes aan boord en de Tour de France kijken op tv.”

Veel verzoeken voor interviews

In het artikel geeft hij de 78-jarige Jan Janssen aan dat hij dit jaar enorm veel verzoeken voor interviews en invitaties krijgt: “Soms twee op een dag. Gekkenhuis! Nooit gedacht dat het nog zo’n impact zou hebben. Wel leuk. Ik praat nog altijd graag over de wielersport, mijn passie.”

Bron: AD

 

Reageer op dit artikel