nieuws

Sigma stopt navigatie in nieuwe ROX fietscomputer

Winkel 1639

Sigma stopt navigatie in nieuwe ROX fietscomputer

Sigma introduceert de nieuwe ROX 12.0 Sport fietscomputer. Deze GPS-computer biedt naast de bekende trainingsfuncties van de ROX-serie ook een nieuw ontwikkeld, kaartgebaseerd navigatiesysteem. Hiermee is, aldus Sigma, zowel op asfalt als in het terrein de optimale route voor elk trainingsprofiel uit te stippelen.

De nieuwe ROX 12.0 fietscomputer van Sigma heeft een 3-inch kleurendisplay. Die is ook in zonlicht prima af te lezen, belooft Sigma. De interface laat zich bedienen middels touchscreen of de 6 toetsen. Handig: met de home-knop kom je altijd in 1 klik terug in het hoofdmenu.

De ROX 12.0 is, zo zegt Sigma, ‘ontworpen voor maximale performance’. Dat wil zeggen: een robuuste behuizing, snelle routeberekening en en vloeiende kaartopbouw. De gegevensuitwisseling via WiFi maakt aan de ene kant de upload mogelijk naar Sigma Cloud en geselecteerde trainingsportals. Tevens kunnen tochten uit de portals Komoot, Strava en GPSies direct op de ROX 12.0 worden geladen. Voor een gedetailleerdere analyse kan de gebruiker middels de Sigma Link-app en het Data Center zijn waarden inzien en evalueren.

ROX 12.0 fietscomputer aanpassen aan je eigen profiel

Sigma introduceert de nieuwe ROX 12.0 Sport fietscomputer. Deze GPS-computer biedt naast de bekende trainingsfuncties van de ROX-serie ook een nieuw ontwikkeld, kaartgebaseerd navigatiesysteem. Hiermee is, aldus Sigma, zowel op asfalt als in het terrein de optimale route voor elk trainingsprofiel uit te stippelen.

De grafische gebruikersinterface biedt onder meer Strava Live-segmenten, workouts en het hoogteprofiel. 

De ROX 12.0 kan snel aan de wensen van zijn of haar gebruiker worden aangepast. Centraal hierbij staat het sportprofiel. Daarmee kunnen de trainingsweergave,  sensoren en de routing-opties per fietstype vastgelegd worden.

De grafische gebruikersinterface biedt onder meer Strava Live-segmenten, workouts en het hoogteprofiel. Ook kunnen alle waarden dankzij flexibele sjablonen overzichtelijk en goed leesbaar worden weergegeven.

Middels ANT+ kun je de fietscomputer koppelen aan de bekende sensoren. Daarmee beschik je direct over informatie op het gebied van hartslag, hoogte, afstand, tijd en omgeving. Daarnaast is de ROX 12.0 SPORT compatibel met het elektronische schakelsysteem Shimano Di2, SRAM eTap alsmede Campagnolo EPS.
Wie met een powermeter traint, vindt naast de specifieke vermogenswaarden zoals TSS, NP en IF ook de uitgebreidere waarden OCA en OCP van een rotor 2INpower vermogensmeter.

Navigatie

De navigatie omvat de standaard functies als directe adresinvoer, point of interest, vrij te kiezen punten op de kaart of invoer van coördinaten. Daarnaast kun je kiezen voor de ‘draw my route’ functie. Daarmee kan de gebruiker een willekeurig traject op de kaart tekenen, waarna de fietscomputer binnen enkele tellen een passende route berekent. Voor 20 landen binnen Europa is OSM-Kaartmateriaal al voorgeïnstalleerd. Andere kaarten kunnen direct in de ROX 12.0 worden gedownload, gratis en met altijd de meest actuele versie, belooft Sigma.

De fietscomputer maakt middels WiFi verbinding met Sigma Cloud. Zodoende staan de trainingsgegevens direct ter beschikking voor de Sigma Link-app en het Data Center. De interface naar de portals Komoot, Strava, GPSies en TrainingPeaks is volledig in de ROX 12.0 geïntegreerd. Geselecteerde Live-Segmenten en tracks zijn via WiFi snel op de fietscomputer beschikbaar.

Accessoires

Sigma introduceert de nieuwe ROX 12.0 Sport fietscomputer. Deze GPS-computer biedt naast de bekende trainingsfuncties van de ROX-serie ook een nieuw ontwikkeld, kaartgebaseerd navigatiesysteem. Hiermee is, aldus Sigma, zowel op asfalt als in het terrein de optimale route voor elk trainingsprofiel uit te stippelen.

De nieuwe Sigma fietscomputer is robuust gebouwd en niet bang om vies te worden.

De ROX 12.0 is in de standaard kleuren grijs en wit verkrijgbaar. Wie er graag een individueel tintje aan wil geven, kan zijn ROX 12.0 door de drie gekleurde buitenschalen aanpassen. De combinatie met de driekleurige knoppensets, die bij elke buitenschaal worden meegeleverd, maken talloze stijlvarianten mogelijk. De buitenschalen zijn als optioneel accessoire verkrijgbaar.

De ROX 12.0 SPORT heeft een adviesprijs van €399,- als losse fietscomputer, of €479,- als complete set. De houder voor stuur/voorbouw en een voorstuurhouder worden meegeleverd. De set bevat tevens de zender R1 DUO (hartslag) en R2 DUO COMBO (snelheid en trapfrequentie).

Lees ook: Sigma Sport en Team Sunweb samen in fietscomputers

Reageer op dit artikel